A nyoni négyes

Az Anderlecht a Barcelonát, a Chelsea az Ajaxot, a PSG az AS Romát, míg a Real Madrid a Benficát győzte le az ifjúsági Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így kialakult a Nyonban pályára lépő legjobb négy mezőnye.

Nagy-Pál Tamás Végjátékához érkezett az ifjúsági Bajnokok Ligája harmadik kiírása, és mint a korábbi két szezonban, ezúttal is amolyan négyes döntőt rendeznek április közepén az UEFA svájci székhelyén, Nyonban.

PSG

Az elődöntő újonca a PSG

Akadtak meglepetések a negyeddöntőben, az egyiket például az a belga Anderlecht szállította, amely eredetileg el sem jutott a legjobb nyolc közé, ugyanis 2-0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtől. Igen ám, de a horvátok figyelmetlenek voltak, eltiltás miatt jogosulatlanul szerepeltették egyik játékosukat, így az európai szövetség törölte az eredményt, és a belga gárdát juttatta tovább.

Nemcsak a zágrábiak, de a Barcelona is komolyan bánhatta a „cserét”, az első kiírás győztese ugyanis 2-0-ás vereséget szenvedett. Azért annyira nem nagy meglepetés az Anderlecht továbbjutása, ugyanis már tavaly is szerepelt az elődöntőben. Akkor még zöldfülűnek számított a csapatban például az a Jorn Cancamp, aki ebben az évadban eddig hét gólt szerzett…

Hogy ezúttal sikerül-e megtenni az utolsó lépést a fináléba, ahhoz várhatóan lesz egy-két szava az elődöntőben a címvédő Chelsea-nek is. Az angol gárda az egyetlen, amely eddig mindig négy közé jutott, ahhoz képes szinte eltörpül a tény, hogy az Ajax kiejtésével sorozatban már a tizenharmadik BL-meccsükön nem találtak legyőzőre.

Borja Mayoral

Borja Mayoral

A Barça búcsújától függetlenül spanyol csapat is pályára lép Nyonban, a Real Madrid ráadásul a szakemberek szerint a kupasorozat favoritja. Három nevet szoktak megemlíteni ennek alátámasztására. Először a felnőttgárdában is pályára lépő, a korosztályos BL-ben eddig hét gólt szerző U19-es Európa-bajnokot, Borja Mayoralt. Másodszor Aleix Febast, aki négyszer volt eredményes, mindamellett kitűnően irányítja társait. 19 évesen bőven van tapasztalata, hiszen harmadik éve szerepel a sorozatban az egyébként katalán (!) középpályás.

Végül a csapat kapusát, Luca Zidane-t szokták emlegetni, aki csak két gólt kapott a kieséses szakaszban. A francia válogatottal U17-es Európa-bajnok Enzo után a második Zidane-csemete a sorozatban.

Pikáns csata vár a „királyi gárdára” az elődöntőben, ugyanis a négy között újonc PSG lesz az ellenfele, amellyel egy kvartettben szerepelt a csoportkörben – Madridban 2-0-ás, Párizsban 4-1-es hazai győzelem született.

IFJÚSÁGI BAJNOKOK LIGÁJA
Negyeddöntő: Real Madrid (spanyol)–Benfica (portugál) 2-0, Anderlecht (belga)–Barcelona (spanyol) 2-0, PSG (francia)–AS Roma (olasz) 3-1, Chelsea (angol)–Ajax (holland) 1-0
Az elődöntőben: Chelsea–Anderlecht, Real Madrid–PSG

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS