A Renault úgy fejlődhet szezon közben, mint a Ferrari

F1

2016. március 8. kedd, 10:37

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

Christian Horner bizakodó az F1-es Renault-motorral kapcsolatban, szerinte a már meglévő fejlődéshez Kanadáig még 35 plusz lóerő érkezhet – akkorát javulhatnak, mint tavaly a Ferrari.

A Renault-motor gyengélkedése alapvetően meghatározta a Red Bull szereplését az elmúlt két szezonban, olyannyira, hogy tavaly már a szakítás küszöbél álltak az energiaitalosok a franciákkal – végül azonban “jobb híján” maradt az együttműködés. Közben a Renault teljes gyári csapattal is visszatért, a tesztek során megbízhatóan és jól működött az autójuk, ráadásul a Red Bull is jobban szerepelt, mint az utóbbi két esztendőben – minden okuk megvan tehát a bizakodásra. Christian Horner számszerűsítette is a fejlődést:

Horner

“A fejlődés akkora lehet a motor terén, mint amekkorát tavaly a Ferrari tudott előrelépni” – nyilatkozta a Red Bull-főnök. A hírek szerint ez 35 lóerőt jelenthet, méghozzá Kanadára, legalábbis a terv szerint. Ez a már jelenleg is meglévő fejlődéssel, illetve a megbízhatóság javulásával valóban jelentősen emelheti a gyári Renault, de különösen a Red Bull esélyeit, mindenesetre Daniel Ricciardo szerint az ötödik helyért lehet igazán nagy a harc a Ferrari és a Mercedes mögött.

Az mindenesetre biztató a Red Bull drukkerei számára, hogy Christian Horner nem szokott csak úgy a levegőbe beszélni, pláne nem konkrét dolgokat, azt pedig már hosszú hetek óta hallhatjuk, hogy a Renault-motor valóban versenyképesebbnek és megbízhatóbbnak tűnik az eddigieknél. 

Forrás: www.formula.hu – RSS