A serdülő Eb-ezüstérmes Körömi Ábel sikeresen mutatkozott be a juniorok között

Az Utánpótlás Magyar Kupa hatvanhat mérkőzéssel folytatódott a csepeli Halker Király Team termében. Többen második sikerüket aratták a budapesti eseményen, és a győztesek már biztosan érmesek legalább.

A versenyen az U12-esek, a juniorok, valamint a serdülők között összesen 65 egyesület 324 ökölvívója vesz részt. A serdülők, és a juniorok között az Utánpótlás Magyar Kupa fontos válogató a korosztályos Európa-bajnokságok előtt.

Az U12-esek között összesen négy mérkőzésre került sor, és Sajó Réka nyerte az első női párharcot, a csepeli lány Nemcsok Fannit búcsúztatta. Az egri Farkas Noel egy szintén nagyon tehetséges 2011-es születésű ökölvívót, Ajtai Leventét búcsúztatta, míg Mézes Krisztián ikertestvérét, Márkot volt kénytelen legyőzni ebben a korosztályban.

A serdülő lányoknál a válogatottnál is már számításba vett Horváth Dzsenifer a csepeli Kiss Zsófia ellen egy hatalmas csatát vívott, a nap egyik legszorosabb összecsapására került sor a felek között. Előbbinek sikerült megosztott pontozással győznie egy kiélezett küzdelemben, míg a serdülő lányok másik 46 kilós mérkőzésén a KSI tehetsége, Horváth Rebeka diadalmaskodott egyhangú pontozással a vecsési Kiss Aisa ellen.

A serdülő fiúknál Tomori Dániel nyert, szoros küzdelmeket hozott több mérkőzés, amelyen csak megosztott pontozással dőltek el a csaták. Nagy Kornél, valamint Babinec Dániel mindent megtettek a sikerért, de kettejük küzdelméből csak egyikük juthatott tovább, és ez az előbbinek sikerült. Ugyanebben a serdülő 50kg-os súlycsoportban Vasvári Richárd szintén megosztott pontozással győzött Fritz Gergő ellen.

A junior fiúk között a tavalyi serdülő Eb-ezüstérmes Körömi Ábel szép győzelemmel mutatkozott be új korcsoportjában, a 48 kilósok között Nyári Dávidot búcsúztatta. Nileborg Benjámin folytatta kiváló szereplését, egy perc alatt letudta a mai mérkőzését, Deák Ádám nem tudta megállítani a támadásait.

Mailát András ismét idő előtt győzött a 63 kilósok mezőnyében, a 15 éves tehetség Balázs Kristóf ellen mutatta meg remek kvalitásait. Budai Szebasztián a junior csapat egyik oszlopa lehet ebben az esztendőben, 2022-ben is szép győzelmeket hozott a nemzetközi mezőnyben, így nem okozott számára komoly gondot, hogy az újpesti Nagy Dávid ellen döntő fölényes sikert arasson.

„A második versenynapon már több serdülő mérkőzésre került sor, az összkép sokat nem változott, az erősebbek, érettebbek viszonylag könnyedén jutottak tovább.

Pénteken jobb és izgalmasabb mérkőzéseket várok. Czifra István, Kékesdy Ákos, valamint a két-két győzelemnél járó Fazekas István, és Nagy Kornél nyújtott kiemelkedőt a mai napon” – mondta Dorkó Péter a serdülők második napi teljesítményéről.

Hajrá, magyar ökölvívás!