Pioli szavai a Napoli elleni győzelem után

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője elégedetten illetve boldogan nyilatkozott a Napoli legyőzése után a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán és elmondta, hogy az elmúlt három évben csak álmodoztak arról, hogy elérjék ezt a szintet.

„Boldogok vagyunk, hogy ilyen estéket élhetünk át a szurkolóinkkal. A Milan nagyon sok Bajnokok Ligája-trófeát nyert a történelme során és az elmúlt három évben csak álmodoztunk arról, hogy eljutunk erre a szintre. A meccs elején nem építkeztünk megfelelően hátulról, így ez lehetőséget adott a Napolinak a támadásokra, de így is sikerült megszerezni három év után az első hazai győzelmünket a Napoli ellen. Az egygólos győzelem jó eredménynek számít, de továbbra is 50-50 százalék esélyt látok mindkét csapat számára a továbbjutásra, ahogy a mérkőzés előtt. Minden mérkőzésre megvan a stratégiánk, ami az ellenfél játékának függvényében az adott meccsen változhat. A mentalitás jelenti a különbséget és mindig koncentráltan kell játszanunk, mert bármely pillanatban lecsaphatnak.” – mondta Pioli a meccs lefújása után.

„Isztambuli döntő? Szép dolog éjszaka álmodozni, de sokkal fontosabb, hogy nappal keményen dolgozzunk azért, hogy valóra váltsuk az álmainkat. Mindannyian jó munkát végeztünk az évek során és lépésről lépésre haladtunk. Most a bajnokságra összpontosul a figyelmünk, majd jön a negyeddöntő visszavágója.”

„A mérkőzés elején volt egy kis szerencsénk, de soha nem veszítettük el az egyensúlyt. Áldozatokat hoztunk a pályán és emberelőnyben hiányzott egy kis higgadtság. Sajnáljuk, hogy nem sikerült belőni a második gólt, de így is pozitív eredményt értünk el az első meccsen. Az esélyünk továbbra is él egy csodálatos cél elérésére. A visszavágón kiemelkedő szintű teljesítményre lesz szükségünk és nagyon kiegyensúlyozottan kell játszanunk.”

„Krunic? Védekezésben és támadásban is nagyszerű munkát végzett. Bennacer? Isma kiváló meccset játszott, de egy kicsit elfáradt a kemény munkában. Megpróbáltam behozni egy szélsőt és ezáltal Brahim kicsit jobban középre húzódhatott. Mindenkinek tetszett a játéka. Tetszett Leao, Giroud és Tomori is.”

„Összességében mindennel elégedett vagyok, még akkor is, ha jobban szerettük volna kezdeni a mérkőzést. Aztán a meccs további részében megtettük, amit kellett és bár az ellenfélnek is voltak helyzetei, de ez teljesen normális egy ilyen erős csapat ellen.”

„Nem gondolom, hogy a Napoli revansot akart venni a bajnoki meccsért. A mérkőzés elején jobban kellett volna tartanunk a labdát és elkövettünk néhány hibát azzal, hogy nem jól olvastuk a játékot. Ezen az estén a Napoli a támadásra fektette a hangsúlyt ahelyett, hogy kivártak volna. Megpróbáltunk játszani a sorok között. Figyelmesek és energikusak voltunk, valamint minőségi futballt játszottunk. Még csak az első felét nyertük meg és senki sem gondolja, hogy már továbbjutottunk a következő körbe. A visszavágó komplikált és kiegyensúlyozott lesz, mint minden mérkőzés a Napoli ellen.”

„Középcsatár hiányában is a Napoli számos gólhelyzetet dolgozott ki és elég gyakran tesztelték Mike-ot a kapuban. Védekezés szempontjából briliáns munkát végeztünk, különösen az elmúlt 5 Bajnokok Ligája-mérkőzésünket figyelembe véve. A Napolinak jobb támadósora van, de ezzel szemben egyértelműen nekünk van jobb védelmünk. Nápolyban kemény meccs vár ránk, de nekünk is megvannak a fegyvereink.”

„Ez egy nagyon érzelmes este volt és megízleltük ezt a fantasztikus atmoszférát. Az ilyen mérkőzések nagyon fárasztóak és sokat kivesznek mindenkiből. Ezek a meccsek mindannyiunk számára sokat jelentenek és a közönségünk fantasztikus volt.”