A serdülőknek jobban ment

A serdülőválogatottak éremmel tértek haza a MEVZA-tornáról, az ifjúsági csapatok már nem szerepeltek hasonlóan jól. A csapatépítés szempontjából azonban mind a négy korosztályos válogatott hasznos versenyen vett részt.

Lakner Gábor Mind a négy korosztályos röplabda-válogatott a Közép-európai csapatokat tömörítő hagyományos MEVZA-tornán vett részt a két ünnep között. A serdülők éremmel tértek haza, az ifjúsági válogatottak azonban elmaradtak a fiatalabbaktól.

röpi serdülő fiúválogatott

Az ezüstérmes fiú serdülőválogatott

A Tomanóczy Tibor irányította serdülő-fiúválogatott két nap után négy győzelemmel állt a horvátországi Sibenikben, így a záró mérkőzésen a tornagyőzelemért csapott össze a szintén hibátlan csehekkel. A találkozót végül az ellenfél nyerte, de az ezüstérem mellett a mutatott teljesítménnyel is elégedett volt a szövetségi edző.

„Nagyon büszke vagyok a fiúkra, a játék és a mentalitás is nagyszerű volt, és a sorozatterhelést is jól bírták. Ha valaki a torna előtt azt mondja, hogy öt mérkőzésből négyet nyerünk, és az ötödiken is küzdve szenvedünk vereséget, aláírtam volna. Erre a teljesítményre lehet építeni.”

Röpi serdülő leányválogatott

A bronzérmes leány serdülőválogatott

A szintén Sibenikben szereplő serdülőleány-válogatott két győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen zárt. Az éremhez körbeverés is kellett, de Csizmadia Szabolcs szövetségi edző kollégájához hasonlóan csak pozitívumokról tudott beszámolni.

„Tartottam a tornától, hiszen négy játékosunk hiányában nem a megszokott felállásban játszottunk. Hat hasonló tudású csapat mérte össze tudását, az ellenfelek magasabbak és erősebbek voltak, amit taktikával és technikával igyekeztünk kompenzálni. Sikerült, ráadásul egységes csapatot alkottunk, amelynek minden tagja egymásért küzdött.”

Az ifjúsági válogatottak szereplése kevésbé volt fényes. A fiúk egy győzelem és három vereség után a hatodik helyen végeztek a szlovákiai Stará Ľubovňán, a lányok öt vereséggel a hatodik helyen végeztek Pannonhalmán.

„A célunk az volt, hogy jó mérkőzéseket játsszunk, de csalódott vagyok, mert az igazából csak a csehek ellen sikerült – mondta Zarka Péter, a fiúcsapat mestere. – Izrael ellen a vártnál nehezebben nyertünk, az osztrákok elleni vereség pedig különösen fájó. Gyakorolni szerettünk volna, sikerült is, de a taktika megvalósításával és egyes játékosok szemléletével nem lehetek elégedett. Változni fognak, mert változniuk kell.”

„Az utolsó meccsel egyáltalán nem vagyok elégedett, de a keddi mérkőzésekkel – a vereségek ellenére – igen. Játékban sikerült előrelépnünk, gyorsabban röplabdáztunk, de a nyitásfogadásokkal továbbra is gondjaink vannak. Több rutinra van szükségünk ahhoz, hogy a szoros végjátékokat a magunk javára tudjuk fordítani. Láttuk, miben kell fejlődnünk, annak szellemében dolgozunk tovább” – értékelt Horváth András, az ifjúsági lányok edzője.

A MEVZA-TORNÁK VÉGEREDMÉNYE
Serdülő fiúk: 1. Csehország, 2. Magyarország, 3. Szlovénia, 4. Szlovákia, 5. Ausztria, 6. Horvátország
Serdülő lányok: 1. Szlovénia, 2. Csehország, 3. Magyarország, 4. Horvátország, 5. Szlovákia, 6. Ausztria
Ifjúsági fiúk: 1. Csehország, 2. Szlovákia, 3. Szlovénia, 4. Horvátország, 5. Ausztria, 6. Magyarország, 7. Izrael
Ifjúsági lányok: 1. Szlovénia, 2. Csehország, 3. Szlovákia, 4. Ausztria, 5. Horvátország, 6. Magyarország

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS