A strandon az is jó…

Négy utánpótlás-korosztálynak rendez országos strandröplabda-kupát a szövetség: kettőt Gyenesdiáson, kettőt Budapesten. Az U14-es és U18-as párosok már csak jövő péntekig nevezhetnek.

L. G. A nyár beköszöntével megkezdődött a strandröplabda-szezon, a szövetség pedig a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi az országos utánpótláskupákat. A fiataloknak még kicsit várniuk kell, hogy a homokban is versenyszerűen hódolhassanak szenvedélyüknek, de a nevezési határidők már rohamosan közelegnek.

Az U14-es és az U18-as korosztály, azaz a 2003. január elseje és az 1999. január elseje után született játékosok mezőnye július 23-án, illetve 24-én Gyenesdiáson csap össze. A nevezésre már csak bő egy hetük van a párosoknak, akik július 8-án éjfélig jelentkezhetnek. A Diási Játékstrand – amelyen négy strandpálya várja a résztvevőket – jól bevált helyszín, több mint egy évtizede ad otthont a nyári versenyeknek.

strandröplabdaAz U16-os és az U20-as korcsoport, vagyis a 2001. január elseje és az 1997. január elseje után született versenyzők egyaránt augusztus 7-én ugranak fejest a homokba, Budapesten. A szövetség versenykiírása egyelőre nem tartalmaz konkrét helyszínt, az ugyanakkor biztos, hogy a párosok július 22-én éjfélig regisztrálhatnak a versenyre.

Azon a hétvégén – vagyis augusztus 5-től 7-ig – Budapest lesz a házigazdája az U18-as és U20-as strandröplabda MEVZA-tornának is, és a három versenyből igazi strandröplabda-fesztivált szeretnének összehozni a szervezők. Mondhatjuk úgy: azokban a napokban Budapest lesz a strandröplabda fővárosa.

Az utánpótláskupákon minden játékos részt vehet, aki rendelkezik strandröplabda sportolói igazolvánnyal, a 2016. évre érvényes, strandröplabda versenyzési engedéllyel, továbbá érvényes sportorvosi engedéllyel. A teremröplabda sportolói igazolványban lévő sportorvosi engedély is megfelelő, ennek hiányában orvosi vagy iskolaorvosi igazolás szükséges. A szükséges papírokat – értelemszerűen a sportorvosi engedély kivételével – a szövetségben lehet kiváltani.

A versenyeken mind a négy korosztályban fiú- és leánypárosok vehetnek részt, vegyes párosoknak nem rendeznek kupát. A nevezési díj jelképes, párosonként ezer forint, melyet a jelentkezési határidőig kell befizetni vagy elutalni a szövetség bankszámlájára (MKB Bank 10300002-10564905-49020012).

Jelentkezni a nevezési lap és játékos-nyilatkozat benyújtásával lehet, melyek letölthetőek a szövetség hivatalos honlapjáról, a www.hunvolley.hu oldalról. A nevezési lap benyújtható személyesen, faxon, e-mail-ben (beach@hunvolley.hu) vagy postai úton.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS