A szezon végén távozik az Athletic Club legendás alakja – videóval

A Király-kupát 40 év után újra megnyerő bilbaói együttes csapatkapitánya nagy bejelentést tett…

(Photo by Cristian Trujillo/Quality Sport Images/Getty Images)

Az Athletic Club csapatkapitánya, Iker Muniain a szerdai napon egy videóüzenetben bejelentette, hogy a szezon végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, hanem távozik az általa mindeddig hűségesen szolgált bilbaói együttestől:

“Te voltál a legjobb dolog az életemben, de most szerelmem, eljött az idő, hogy elváljunk egymástól.”

A 31 éves középpályás a 2009-2010-es szezonban mutatkozott be az Athletic első csapatában, azóta 557 mérkőzést játszott a piros-fehérek színeiben. Muniain a közelmúltban érte el a legnagyobb sikerét a klubnál, amikor elhódították a Király-kupát, melynek döntőjét az elmúlt években háromszor is elvesztették.

“Tizenkét évesen, még gyerekként érkeztem Bilbaóba, és ma, majdnem két évtizeddel később, 15 évnyi játék után az első csapatban, elérkezett a pillanat, hogy bejelentsem a távozásom. Boldogan távozom, azzal a beteljesült álommal, hogy negyven évnyi várakozás után megszereztük a klub huszonötödik spanyol kupáját. Valami hihetetlen volt. Az egység, ami megmutatkozott a csapat és a szurkolók között, valóban rámutatott arra, hogy egyedülállóak vagyunk a világban. Nehéz döntés volt, de azt hiszem, úgy a klub, mint számomra, ez volt a legjobb megoldás” – tette hozzá a középpályás.

Munain kijelentette, hogy bár a távozása már biztos, a hátralévő mérkőzéseken tiszta szívvel fog küzdeni szeretett csapata sikereiért, és azért, hogy a Bilbao az idény végén megszerezze a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikét.

A játékos egyelőre nem árulta el, hogy befejezi-e a pályafutását vagy máshol képzeli el a folytatást a következő idénytől.

fociclub

A A szezon végén távozik az Athletic Club legendás alakja – videóval bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.