A szilva jótékony hatásai – Fűben-fában orvosság

A szilva igazán finom gyümölcs. Nyersen és feldolgozva is szeretjük, ám talán kevesen tudják, hogy fogyasztása jótékony hatású az emberi szervezetre.

A szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését, továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is gazdag forrása.

B-vitamin tartalmának köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékonyan hat. A benne lévő B-vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, ezáltal segítik az agy anyagcseréjét, így elősegítik a megfelelő gondolkodást, a memória működését.

A szilva jótékony hatásai - Fűben-fában orvosság

Fogyókúra során megköti a fölösleges zsírt. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek. A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását. Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású.

A szilva is frissen a legfinomabb és a legvitamindúsabb. Tárolása nem okoz gondot, hűvös helyen napokig is eltartható.

Szilvás receptek Egészségséfünktől és a Sokszínű vidéken.

Kapcsolódó gyógynövények


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS