“A történetem a Milannal sohasem a pénzről szólt”

Gennaro Gattuso egy évvel ezelőtt távozott a Milan kispadjáról, miután a csapat az ötödik helyen végzett és 1 ponttal lemaradt a Bajnokok Ligája-indulásról.

Gattusót 2017 novemberében nevezték ki a Milan első csapatának élére és másfél év alatt 82 tétmérkőzésen irányította a csapatot, a mérlege 40 győzelem, 22 döntetlen és 20 vereség, valamint 120 rúgott és 86 kapott gól volt.

A Milan a 2018/2019-es idényben Gattuso irányításával végig versenyben volt a Bajnokok Ligája-kvalifikációt érő pozíciók megszerzéséért, egészen a szezon utolsó fordulójának utolsó percéig. Végül a Rossoneri hiába győzte le idegenben a Spalt az utolsó játéknapon, az Inter és az Atalanta is győzött, így a csapat egyetlen ponttal lemaradt a BL-indulásról.

A Milan 68 pontot szerezve 2013 óta a legjobb eredménnyel az ötödik helyen zárta az idényt 38 forduló alatt 19 győzelemmel, 11 döntetlennel és 8 vereséggel. A zárófordulót követően Leonardo, a klub akkori sportigazgatója benyújtotta lemondását és egy nappal később Gattuso is távozott – valószínűleg a vezetőség nyomására.

A hivatalos kommunikáció szerint a Milan közös megegyezéssel bontott szerződést Gattusóval, akinek még két évig érvényes szerződése volt a milánói klubbal. A 42 éves szakember aláírta a kontraktus felbontását, lemondva a teljes fizetéséről és a több millió eurós végkielégítéséről.

Gattuso így búcsúzott a Milantól: “Nem volt könnyű meghozni a döntést, hogy elhagyom a Milant, de meg kellett tennem. Nagy szenvedéllyel éltem meg a hónapokat és felejthetetlenek voltak. Fájdalmas, de átgondolt döntést hoztam. Lemondás a szerződésről? Igen, mert a történetem a Milannal sohasem a pénzről szólt.”

Gattuso nem sokáig volt klub nélkül, hiszen tavaly decemberben a Napoli edzője lett.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS