A világbajnok kapus megvédte Tatarusanut

Giovanni Galli, a Milan korábbi kétszeres BEK-győztes kapusa szerint igazságtalan kizárólag Ciprian Tatarusanut okolni a kialakult helyzetért és úgy véli, hogy a csapat erőnlétileg illetve intenzitás terén is leeresztett az elmúlt hetekben.

Az egykori olasz világbajnok kapus – aki 1986 és 1990 között négy éven keresztül védett a Milanban – a RadioRainak nyilatkozott és megvédte Tatarusanut a kritikákkal szemben.

“A Milan jelenleg minden szempontból egy leeresztett csapat benyomását kelti, intenzitásban és erőnlétileg egyaránt. A csapatban tudatosul, hogy nagyon nehéz helyzetbe került és hiányzik az a bátorság, amely az előző szezonban bajnoki címre vezette őket. Amikor nyersz, minden jól megy és ez automatikussá válik, de vannak nehéz pillanatok is, amikor eluralkodik a félelem a játékosokon és egymás után jönnek a hibák.” – nyilatkozta Galli.

“Az előző idényben Maignan meghatározó játékos volt a kapuban a teljesítménye és a személyisége szempontjából is. Egy kapusnak éreztetnie kell a jelenlétét a csapattársak felé, ez nagyon fontos a társaknak. Egy kapus hatása sokszor még a közönség körében is érezhető.”

“Tatarusanunak nincs szerencséje. Sok lövés érkezik a kapujára és néha nagy védéseket mutat be, míg máskor meg sok gólt kap. Jelenleg nem ő a probléma a Milannál. Nem igazán tisztelik őt sem a nyilvánosságban, sem a sajtó körében, ezért gyakran mutogatnak ujjal arra, aki más mezt és kesztyűt visel. Igazságtalan őt hibáztatni és a legfőbb bűnösnek beállítani a Milan jelenlegi helyzetéért.”

A 36 éves román kapus Mike Maignan vádlisérülése miatt az idei szezonban eddig 20 tétmérkőzésen védte a Milan kapuját, ezeken 31 gólt kapott és 4 meccset hozott le kapott gól nélkül.