A ZTE kapusa legalább 600 percig nem kapna gólt: “Azt mondtam, ha 11-eshez jut a DVSC és Dzsudzsák lövi, kivédem”

– A Debrecen elleni meccs előtt számoltam ki, hogy meddig kellene kihúzni gól nélkül, hogy Dibusz Dénest utolérjem, aki korábban 570 percen át őrizte meg sikerrel kapuját a góltól – mondta Demjén Patrik a zaol.hu-nak. – Előtte nem foglalkoztam bele, megvoltak a meccsek, nem kaptunk gólt, ez jó érzés volt. Most is úgy készültünk, hogy lehetőleg ússzuk meg kapott gól nélkül, bennem pedig az volt, hogy lehet tovább menni, azaz kinyújtani ezt a sorozatot. Most már jó lenne elérni a hatszáz percet, illetve a fölé jutni.

Egyébként a ­meccs reggelén szobatársamnak, Kálnoki-Kis Dávidnak éppen azt mondtam: ha tizenegyeshez jut a DVSC és Dzsudzsák lövi, kivédem.

– Így tényleg álomszerű lett az egész, de persze az elsődleges az volt most is, hogy ne kapjunk gólt és ne szenvedjünk vereséget. Ha bemegy a büntető, minden máshogy alakulhatott volna. Kicsit a góllövésben elmaradunk a korábbiaktól, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan a gólgyártás is beindul. A futballunkban ugyanis benne van a gól, csak most valahogy ez megakadt.

A kapus beszélt Waltner Róbert távozásáról is.

– A vezetőedző döntése mindenkit meglepett, hirtelen jött a dolog. Azt gondolom, hogy a szombati meccsen annyiban érződött még, hogy bizonyos szituációknál kissé dekoncentráltak voltunk. De most már le kell tudni zárni ezt a történetet és véleményem szerint ez a meccs éppen arra kellett, hogy túllépjünk rajta. Nem lenne jó, ha beleesnénk esetleg egy negatív szériába, hiszen ott szeretnénk lenni a végén a top hatban.

A klubnál egyéni képzést végző francia William Gallas szerint Demjén Patrikot is meg lehetne már hívni a válogatottba.

– Ha olyan ember mondja ezt, aki benne volt valamikor a topfutballban, márpedig Gallas ott volt, akkor annak a szava számít. Ugyanúgy Tajtira is ezt mondta, és Matyinak is jólestek ezek a szavak. Igen, egyszer én is szeretnék válogatott lenni, Gallas szavai pedig mindkettőnknek pluszmotivációt adnak.

Demjén ebben a szezonban már négy büntetőt hárított: az MTK , a Ferencváros, a Mezőkövesd és a DVSC sem tudott betalálni 11-esből  a kapujába.

Tags: