Abu-dzabi Nagydíj: Nemzetközi sajtóvisszhang

Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Németország:

Bild: „Nico Rosberg rajt-cél győzelme után világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton nem tudta magába fojtani idei utolsó gúnyos hozzászólását: Boldogan megyek szabadságra, a világbajnoki cím mindig jobban hangzik, mint a futamgyőztes!”

Hamburger Abendblatt: „Rosberg hadüzenete 2016-ra. A wiesbadeni versenyző sorozatban harmadik sikerével zárta a szezont, s kihívta a világbajnok Hamiltont.”

Berliner Morgenpost: „Rosberg ismét felbosszantotta a világbajnokot. Az idényzáró mesterhármas bátorságot ad a németnek a következő szezonra.”

Süddeutsche Zeitung: „Az utolsó hadüzenet. Nico Rosberg a szezonzárón újra megmutatta, hogy le tudja győzni Lewis Hamiltont.”

Nagy-Britannia:

Telegraph: „Röviden és tömören: Hamilton pókerezett és veszített.”

Sun: „A harmadik vb-címét több mint egy hónappal ezelőtt megszerző Hamilton megrökönyödött saját csapatán, amely újra vitatható stratégiai döntést hozott a kárára.”

Daily Mail: „Csűrhetjük, csavarhatjuk, de Lewis Hamilton elveszítette az Abu-dzabi Nagydíjat, mert nem volt olyan gyors, mint Nico Rosberg.”

Guardian: „Rosberg győzelme valamelyest elhalványította Hamilton csillogó mosolyát.”

Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

Spanyolország:

El Mundo: „Rosberg az utolsó három futamon simán legyőzte világbajnok csapattársát, ezek a sikerek pedig meg kell hogy erősítsék az önbizalmát a következő idényre. Így a jövő év talán több izgalmat tartogat, mert egyelőre úgy tűnik, a Mercedes uralkodásának senki nem tud véget vetni.”

AS: „Nico Rosberg utoljára figyelmeztette Hamiltont.”

Mundo Deportivo: „Sorozatban harmadik sikerével Rosberg letette az alapjait annak, hogy jövőre a vb-címért harcoljon.”

Ausztria:

Kurier: „A Mercedes rekorddal zárta az évet, Rosberg győzött Hamilton előtt. A vb-győztes istálló Abu-Dzabiban is nagy fölényben volt, s 12. kettős sikerét érte el 2015-ben.”

Kronen Zeitung: „A csillagok háborújában nincs karácsonyi béke. A Mercedes egy nagyszerű szezont fejezett be Abu-Dzabiban a 12. kettős győzelemmel és pontrekorddal. Nico Rosberg és Lewis Hamilton között viszont továbbra is forrnak az indulatok.”

Franciaország:

L’Equipe: „Az év utolsó Forma-1-es futamán olyan versenyt kaptunk, amely mindannyiunk várakozásainak megfelelt. Rosberg volt a Mercedes erősebb embere, s sorozatban harmadik nagydíját nyerte meg, így mindent megtett, hogy jó hangulatban vonuljon el a téli szünetre.”

Forrás: MTI

Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Kimi Räikkönen (Fotó: Moy / XPB Images)

Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Kimi Räikkönen (Fotó: Moy / XPB Images)

Forrás: www.telesport.hu – RSS