Ádám Martin az olaszok ellen elmaradt büntetőről: „Ha ez nem volt 11-es, akkor gyalog megyek Koreáig”

Mint ismeretes, a magyar válogatottól búcsúzó Szalai Ádámot Ádám Martin váltotta az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-találkozó (0-2) 76. percében. A dél-koreai Ulsan játékosának nem kellett sok, hogy máris a figyelem középpontjába kerüljön, Fiola beadása után került helyzetbe 11 méterre a kaputól, de nem tudta eltalálni a labdát, mert hátulról Bastoni két kézzel fellökte, hatalmas meglepetésére azonban a francia játékvezető, Bastien Benoit nem ítélt büntetőt, még úgy sem, hogy a VAR-szobában visszanézték az esetet.

A korábbi angyalföldi, kaposvári és paksi csatár a találkozót követően Szalai búcsújáról, a mérkőzésről és az elmaradt 11-esről is nyilatkozott az MTI-nek – utóbbiról igencsak emlékezetes módon.

Szalai Ádám személyében egy rendkívül fontos embert veszítettünk el a pályán és az öltözőben egyaránt, de ilyen a futball, csinálnunk kell tovább. Az első félidőt kiegyenlítettnek láttam, de a második bekapott gólt követően már futottunk az eredmény után, és bár megvoltak a lehetőségeink, a kapu előtt nem tudtunk elég határozottak lenni. Ugyanakkor nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a csoportban szerzett tíz pontot előzetesen minden magyar ember csukott szemmel aláírta volna.

Viszont ha ez nem volt tizenegyes, akkor gyalog megyek Koreáig…

– fogalmazott a tavalyi NB I-es gólkirály.

Magyar-olasz: “Anglia és Németország hóhérja megérdemelt volna egy gólt, Donnarumma sci-fije, Szalai Ádám és a zsák szén” – lapszemle