Adventi aranyak a dél-afrikai nyárból

Adventi aranyak a dél-afrikai nyárból
Kormány Sport

A Dél-Afrikai Köztársaságban, Mokopane mellett, a Nyl Biodiversity Dam vízterületen rendezték meg a II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokságot, amelyre a magyar csapat címvédőként érkezett.

Az elmúlt hét évben annyira megerősödött a hazai mezőny, hogy a világbajnokságra utazó nemzeti válogatottba már bekerülni is remek eredmény és egyben rendkívül nagy megtiszteltetés. Nemzeti válogatottunk szerencsére elbírta az esélyesség terhét, így mindkét versenynapon az élen tudott végezni és végül 18 ponttal megvédte a világbajnoki címét a 28 pontos német és 33 pontos cseh válogatott előtt.

Ha sikerről és esélyességről beszélünk, akkor tudni kell, hogy a jellemzően a nagytestű halak fogására irányuló method feeder technika a legnépszerűbb horgász versenysport szakág, így a legutóbbi magyar országos bajnokság is több mint 400 nevezővel zajlott.

Az egyéni versenyben szintén újra kiemelkedő sikerekről lehet beszámolni. Bakó Péter – a tavalyi világbajnokság egyéni aranyérmese – hibátlan horgászattal, a lehetséges legkisebb pontszámmal, két ponttal megszerezte az újabb egyéni világbajnoki címet is.

A dobogón még egy magyar versenyző állhatott: Szabó Bence a tavalyi évhez hasonlóan szintén 3 pontot szerezve újból egyéni ezüstérmet szerzett.

A nemzeti válogatott tagjai: Polyák Csaba kapitány, Döme Gábor másodkapitány, Sipos Gábor csapatvezető; Bakó Péter, Bodzsár Norbert, Kiss Péter, Novák János, Szabó Bence versenyzők; Balog Áron, Raffer Kristóf, Sisa József, Ujszászi Dániel, Takács Péter és Vincze Márk segítők.

A magyar horgászsport ezzel a remek eredménnyel zárta az idei, rendkívül eredményes és így emlékezetes versenyszezont. A méltó ünneplés a hazaérkezéskor kezdődik és jövőre az évértékelő, díjátadó nemzeti sportgálán záródik majd.

Forrás, fotó: MOHOSZ