“Óriási potenciál van Leaóban, de…”

Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogy miért nem számított eddig a kezdőcsapat tagjaként Rafael Leaóra a katari világbajnokságon.

Leaónak ez az első világbajnoksága és rögtön az első mérkőzésen góllal debütált Ghána ellen. Ennek ellenére mindegyik mérkőzésen csereként kapott lehetőséget a csoportkörben, még Dél-Korea ellen is, amikor szinte az egész csapat tartalékosan állt fel. Portugália ma este a világbajnokság nyolcaddöntőjében Svájc ellen lép pályára a negyeddöntőbe jutásért.

“Óriási potenciál van benne. Nagyszerű karrier áll előtte, de a szokásos nehézséggel küzd, amelyet olyan játékosok tapasztalnak, akik a klubcsapataikban bizonyos szabadságot élveznek és nem elég kiegyensúlyozottak a játékban.” – reagált Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya.

“Fantasztikus erőfeszítéseket tett, de vannak olyan játékosok, akik egyes csapatokban kiemelkednek, míg másokban nem. Ez semmit nem von le Leao képességeiből és a belé vetett bizalmamból.”

Diogo Jota, a portugál válogatott első számú bal szélső támadója a torna előtt kidőlt vádlisérülés miatt, ezért sokan úgy gondolták, hogy Leao – a Milanban mutatott remek teljesítményének köszönhetően – könnyedén beverekedheti magát a kezdőcsapatba, azonban Santos kapitány Joao Félixet preferálja a bal szélen.