Aggasztó hírek Rebic sérüléséről

Aggasztó hírek érkeztek és minden jel arra utal, hogy Stefano Pioli a Dinamo Zagreb és a Napoli elleni mérkőzésen sem számíthat Ante Rebicre.

Rebic az első két fordulóban kezdőként lépett pályára, azonban az elmúlt hetekben hátfájdalom miatt személyre szabottan edzett és egyáltalán nem volt bevethető, ezért kihagyta a Sassuolo, az Inter, a Salzburg és a Sampdoria elleni mérkőzést is.

Az Il Giornale és a Calciomercato információi szerint Rebicnél a porckorongsérv enyhe tünetei jelentkeztek, ami miatt nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni és megakadályozza a folyamatos játékban. A várakozások szerint a horvát támadó a Dinamo Zagreb és a Napoli ellen sem állhat az edző rendelkezésére.

Rebic 2019 nyarán érkezett a Milanhoz az Eintracht Frankfurt együttesétől és azóta a csapat 148 tétmérkőzéséből 46 alkalommal hiányzott különböző sérülések miatt. Ez azt jelenti, hogy a mérkőzések 31 százalékánál nem volt bevethető.

A 28 éves támadó kiesése jelentős fejtörést okoz Stefano Pioli számára, ugyanis megoldást kell találnia Rafael Leao tehermentesítésére. Ráadásul a portugál támadó a Napoli elleni bajnokin eltiltás miatt hiányozni fog, ezáltal egyetlen bevethető bal szélső támadó sem áll a rendelkezésére. Ezen kívül Rebic vészhelyzet esetén alternatívaként szolgált csatárposzton is.

Rebic az előszezonban nagyon jó teljesítményt nyújtott és eddig 2 tétmeccsen 2 gólt lőtt a 2022/2023-as idényben.