Akinek semmi sem lehetetlen

Magyar János hozta a formáját az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság első versenynapján a Hungaroringen. 2018-as autót utasított maga mögé a szezon első futamán.

Fotó: Háfra Zsolt

Magyar János színt váltott, de ez a tudására nem volt hatással. Az őrbottyáni versenyző a 2019-es szezon első versenyén is megmutatta, hogy nem véletlenül jutott idáig.

„Összességében nézve vegyes volt. Voltak problémák a szabadedzéseken, de azt tudtuk orvosolni. A srácok megtettek mindent, hogy jó autót adjanak alám. Ez sikerült is. Az időmérőn egy negyedik helyet sikerült abszolútban elhoznom. Néztük a telemetriát és az autón is állítottunk, illetve én készültem a jó rajtra, amit sikerült is elkapnom, hiszen az első kanyar után a negyedik helyről az elsőre sikerült feljönnöm, majd néhány körön keresztül ezt tudtam tartani, végül behoztam az autót a kategória első helyére.”

Egy technikai nézeteltérés miatt a 2018-as Dallarát az FIA CEZ E2-2000-es kategóriájában értékelik a hétvégén. Azonban a két autó közötti különbség már az időmérőn is látszott. Janit azonban ez nem zavarta és már a rajtnál megelőzte az olasz pilótát.
„Ő egy egy éves autóval jött ide erre a versenyhétvégére. Jó köridőket is ment. Az időmérőn is néztük, hogy mit tud és stabil 1:40 alatti időket hozott . Én úgy voltam vele, hogy a rajtnál el kell, hogy dőljön és akkor utána kivédekezem és ez sikerült is és meg is nyertem a versenyt.”
Eddig minden a tervek szerint halad Magyar János számára. A többször forma autós bajnok számára vasárnap folytatódik a hétvége. Fél 12-kor a hétvége második időmérőjével, majd délután öt órakor a versennyel folytatódik a 2019-es szezon a Hungaroringen.