Alonso: Idén jobban érezhető a fejlődésünk

F1

2016. július 16. szombat, 17:03

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

Fernando Alonso, a McLaren F1-es pilótája szerint a tavalyi évhez képest hatalmasat fejlődött a wokingiak versenygépe, és ha tudják tartani ezt a tempót, nagyot léphet előre a brit istálló.

A 2015-ös évhez kétségtelen a McLaren fejlődése, hiszen akkor még az is szenzációnak számított, ha Alonso vagy Button autója a pontszerző helyek legvégén ért célba. Mostanában már a tavalyihoz képest több kiemelkedő eredmény született, a pontszerzések révén a hetedik helyen áll a wokingi gárda a konstruktőrök bajnokságában pár egységgel elmaradva a Toro Rossótól.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso így kezdte mondandóját: „Úgy érzem, idén nagyon másképp alakulnak a dolgok a tavalyi évhez képest. A napok végén az előző évben nagyon sok problémát kellett megoldanunk, de még ez sem volt elég. Például ott voltak a megbízhatósági gondok, a kisebb hibák, amiket elkövettünk, nem tudtunk sosem 100 százalékot teljesíteni, nem volt elég emberünk, és ezáltal a fejlődés sem olyan lett, amilyenre számítottunk.”

A spanyol elmondta, szerinte mi volt a tavalyi évben a McLaren legnagyobb problémája: „Nagyon-nagyon sok dolog volt, amit a helyére kellett tenni, tehát nehezen lépdeltünk előre, mert mindent beárnyékoltak a hibáink.”

 Dppi_alonso_07.16.

A 2005-ös és 2006-os szezon nyertese szerint 2016-ban sokkal összeszedettebben végzi a munkáját a csapat: „Azt hiszem, idén többet tudunk koncentrálni a részletekre, minden sokkal praktikusabban működik, és ezek a kisebb lépések, amikben most haladni tudunk, már érezhetők is. Ott vagyunk a középmezőnyben, nem pedig két másodpercre a Saubertől.”

A McLaren pilótája optimistán zárta gondolatait: „2016-ban minden három vagy négy tized másodperccel megelőzhetünk talán hat autót. Kellemes lenne, ha a következő időmérőn így történne.”

Forrás: www.formula.hu – RSS