Alonso: Szerencsés vagyok a két bajnoki címemmel

F1

2016. július 17. vasárnap, 13:33

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

Fernando Alonso mázlistának érzi magát, hogy két alkalommal is világbajnoki címet ünnepelhetett az F1-ben. Elmondása szerint sokaknak ez nem adatik meg, holott a tehetségük meglenne hozzá.

A spanyol elmondása szerint ilyen pilóta Nico Hülkenberg, aki már többször bebizonyította, hogy egyáltalán nem lassú versenyző. A tavalyi évben a Le Mans-i 24 órás verseny LMP1-es kategóriájában a Porsche színeiben győzni tudott csapatával. A McLarent vezető Alonso mondta el a véleményét a force indiás németről.

A spanyol pilóta elégedett az F1-es pályafutásával, hiszen 2005-ben és 2006-ban is megtapasztalhatta a végső győzelem ízét: „Nagyon szerencsés vagyok a két bajnoki elsőségemmel. Vannak nagyon tehetséges versenyzők, akiknek sosem volt meg a lehetősége a világbajnoki címért harcolni.”

Alonso szerint viszont vannak olyan remek pilóták, akiknek ez sosem adatik meg. A kétszeres világbajnok szerint a Force Indiát vezető német a mezőny legtehetségesebbjei közé tartozik: „Ott voltam a versenyzői parádén Nico Hülkenberggel, aki az első sorból rajtolt Ausztriában, és reménykedett, hogy megszerezheti első dobogóját. Ő is rendkívül tehetséges, tehát én nem panaszkodhatom, amikor én most nem nyerek, vagy nem állhatok dobogóra.”

Dppi_alo_hulk_07.17. 

Hülkenberg így nyilatkozott az Osztrák Nagydíj hétvégéjéről: „Ausztriában néhány dolog összejött. Az első sorból rajtolni nagyszerű lehetőség volt, de végül mégsem a legjobb, mert amikor a gyorsabb autók megelőznek hátulról, az időveszteséggel jár.”

A német az A1-Ringen folyamatosan pozíciókat veszített, majd a verseny végén kiesett. Ezek után azt a következtetést vonta le, hogy ideálisabb lett volna Ausztriában pár hellyel hátrébbról indulni: „Ugyanakkor nem jó a gumiknak sem, és így nehéz helyzetbe kerültünk a stratégia szempontjából is. Jobb lett volna, ha onnan rajtolunk, ahol az autó valós tempója volt, valahonnan a hetedik vagy nyolcadik pozícióból.”

Forrás: www.formula.hu – RSS