Anglia: nem tartott sokáig Wayne Rooney visszatérése! – hivatalos

A Birmingham City együttese hivatalos közleményben tudatta, hogy a csapat gyenge eredményei következtében megválnak a korábbi angol ikontól.

Mint ismert, Rooney nagy reményekkel – sokak értetlenségre – érkezett Birminghamba, szinte egyből azután, hogy amerikai tulajdonosok megvásárolták a patinás klubot.

A korábban a Derby County és a D.C. United együtteseinél dolgozó Rooney érkezésekor még az angol másodosztály (Championship) tabelláján hatodik birminghami klub komoly lejtmenetbe indult, hiszen az újév első napján is kikapott 3:0-ára a Leeds United otthonában, így csupán a 20. helyen áll a 24 csapatos mezőnyben. A csapat mérlege Rooney három hónapos időszaka alatt kimondottan pocsék volt, hiszen 15 meccsen mindössze 2 győzelem jött össze, 9 vereség és 4 döntetlen mellett.

A klub kommünikéje is egyértelműen fogalmazott, hogy a gyenge szereplés volt az oka a korábbi Manchester United-lasszis menesztésének.

“Sajnos a közös munka Wayne-el nem úgy alakult, ahogyan azt terveztük, így az útjaink elválnak egymástól.” – fogalmazott a Birmingham City hivatalos közleményében.

Érdekesség, hogy Wayne Rooney szinte egyből reagált hivatalos üzenetben a klub döntésére.

“Hálás vagyok az új tulajdonosoknak, hogy lehetőséget adtak a Birmingham City-nél, mindvégig támogatva engem. A futball az eredményekről szól, és számomra sem kérdés, hogy nem úgy szereplünk, ahogyan az elvárható lett volna. A futballban egy menedzser számára az idő a legértékesebb tényező, így nem gondolom, hogy 13 hét elegendő lett volna a szükséges változtatásokat elvégeznünk.

Személyesen most szükségem lesz a pihenésre, és arra, hogy feldolgozzam ezt a kudarcot, mondom ezt annak ellenére is, hogy pontosan tudom, hogy hogyan működik a profi futball, hiszen 16 éves korom óta benne élek. Szeretnék pihenni, a családommal lenni, feltöltődni, majd várni az adandó lehetőségre.

Végezetül a legjobbakat kívánom a Birmingham City-nek, a tulajdonosoknak pedig, hogy érjék el a kitűzött céljaikat!” – fogalmazott az érezhetően csalódott Wayne Rooney.

(Borítókép: Photo by Gareth Copley/Getty Images)

fociclub

A Anglia: nem tartott sokáig Wayne Rooney visszatérése! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.