Aouar szerződtetésén dolgozik a vezetőség

Franciaországi híresztelések szerint szóbeli egyezség van a Milan vezetősége és a lejáró szerződésű Houssem Aouar között a fizetésről és a kontraktus hosszáról.

A 24 esztendős középpályást már hónapok óta szóba hozták a Milannal, miután a játékos úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését és a nyáron távozik az Olympique Lyon együttesétől. Aouar 6 évvel ezelőtt, 2017 tavaszán debütált a nevelőegyesületében és úgy tűnik, hogy júliustól új kihívások után néz.

A FootMercato jelentése szerint a Milan vezetősége Aouar szerződtetésén dolgozik és fontos fejlemények vannak a transzfer előrehaladását illetően, ugyanis Paolo Maldiniék szóbeli megállapodást kötöttek Aouar ügynökével.

A francia portál a részleteket is közölte az Aouar-Milan egyezségről: 2026 nyaráig szóló szerződés, plusz egy év opcióval 2027-ig, továbbá éves szinten körülbelül 3 millió eurós fizetés, amelyhez bónuszok társulnak. Matteo Moretto a Relevótól megerősítette, hogy aktív az Aouar-vonal és folytatódnak a tárgyalások, viszont a teljes megegyezés még nem született meg a felek között. A játékos testvére állandó kapcsolatban áll a Milan vezetőivel és az áprilisi hónap kulcsfontosságú lesz az esetleges transzfert illetően.

Aouar a lejáró szerződése miatt a nyáron szabadon igazolható lesz, ezáltal átigazolási ár nélkül válthat klubot. A FootMercato szerint a tárgyalás következő szakaszában az aláírási pénz összegének megvitatása van folyamatban. Az algériai származású középpályás 5 millió eurót szeretne kapni az aláírásért, míg a Milan ennek az összegnek a felét kínálja első körben, azaz mintegy 2,5 millió eurót.

A 24 éves futballista eddig összesen 227 tétmeccsen játszott a Lyon színeiben és ezeken 41 gólt szerzett illetve 36 gólpasszt osztott ki. A posztját tekintve középső középpályásként és támadó-középpályásként egyaránt bevethető.