Aranyos dupla

Folytatták a remeklést a 15-16 éves magyar öttusázók a Caldas da Rahinhában zajló ifjúsági B Európa-bajnokságon, hiszen a Gulyás Michelle, Sarcia Borbála, valamint a Szép Balázs, Burcsik Barnabás váltó is aranyérmet szerzett.

pentathlon.hu/reb A Caldas da Rahinhában zajló ifjúsági B Európa-bajnokságot nyugodtan átnevezhetnénk magyar kontinensiadalnak. Azt követően, hogy az első napon három aranyat, és összesen öt érmet szereztek a 15-16 éves fiatalok Portugáliában, pénteken a két váltó is a dobogó legfelső fokára állhatott.

valtok0000000000000

Aranyos váltók  •  Fotó: pentathlon.hu

Gulyás Michelle és Sarcia Borbála kettőse már az úszásban is tekintélyparancsolóan teljesített, hiszen a második helyen zárt, ráadásul a lövészet és futás kombinált számában senki sem előzte meg. Így aztán viszonylag fölényesen nyerte meg a háromtusa Eb-t a francia váltó és az olaszok első számú stafétája előtt.

A fiúk versenye picit szorosabban alakult, hiszen az uszodában a kilencedik helyen zártak Burcsik Barnabásék, viszont a kombinációban nekik is nagyon kijött a lépés, s ugyancsak a francia és a spanyol váltó előtt végezve akasztottak a nyakukba aranyérmet. Szép Balázs három elsőséggel zárja az Európa-bajnokságot.

Az érmek sorának valószínűleg koránt sincs vége, hiszen a szombati pihenőnapot követően vasárnap két egység is rajthoz áll a vegyes váltóban: a Barta Luca, Hegedűs László és Kiss Virág, Sopronyi Dávid kettős éremmel foglalná keretbe a kontinensviadalt.

„A nagyszerű első nap után hasonló sikereket reméltem a váltóktól is – mondja Kállai Ákos utánpótlás-kapitány. – Bízom benne, hogy a vasárnapi versennyel szépen zárjuk az Európa-bajnokságot. Hasznosnak tartom, hogy második váltó is indulhat vegyesben, mert abból rengeteget profitálhatnak a fiatalok. Az igazi tapasztalatot csak éles helyzetben szerezhetik meg.”

IFJÚSÁGI B ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, CALDAS DA RAHINHA (PORTUGÁLIA)
VÁLTÓK

Leányváltó: 1. Gulyás Michelle, Sarcia Borbála 890 pont. Fiúváltó: 1. Szép Balázs, Burcsik Barnabás 1013.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS