Asztalitenisz csapat Eb: győzelemmel kezdtek a nők

A magyar női válogatott megnyerte első csoportmérkőzését Malmőben az asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon, ezzel nagy lépést tett a nyolcaddöntőbe jutás felé.

Nagyváradi

Madarász Dóra, Póta Georgina és Nagyváradi Mercédesz a belgákkal csapott össze az F csoport nyitótalálkozóján, és érvényesítve a papírformát magabiztosan, 3-0-ra győzött.

A hatodik helyen kiemelt magyar női csapat hétfőn az ukránokkal játszik, a férfiak pedig a portugálokkal kezdenek ugyanezen a napon.

Az Eb-re a kontinens 24-24 legjobb együttese jutott ki, mindkét nemnél nyolc háromcsapatos csoportot alakítottak ki, ezekből az első két-két gárda jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A jövő vasárnapig tartó torna a jövő februári dél-koreai csapat vb-re kvalifikáló kontinentális verseny: a negyeddöntősök automatikusan kijutnak, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják majd el az októberi világranglistán.

A malmői Eb győztese kvótát szerez a párizsi olimpiára, az 1-18. helyezettek pedig selejtező nélkül jutnak ki a 2025-ös csapat Eb-re.

Asztalitenisz csapat Európa-bajnokság

F csoport, 1. forduló:

Magyarország-Belgium 3-0

Madarász Dóra-Lilou Massart 3-0 (7, 4, 6)
Póta Georgina-Margo Degraef 3-2 (-10, 3, 4, -12, 9)
Nagyváradi Mercédesz-Sara Devos 3-0 (10, 8, 5)

Szeptember 11., hétfő

19:00: Magyarország–Ukrajna

Forrás: MOATSZ / MTI

Az olimpiai kvóta is a tét Malmőben

Post Views: 2

JochaPress