Az angol rendőr nem engedi fiát játszani a magyarok ellen!

Jude Bellingham tizennyolc éves létére már nyolcszor szerepelt az angol labdarúgó-válogatottban, de a kilencedik fellépésére egy ideig még várnia kell a Borussia Dortmund szupertehetségének. A srácot ugyanis a szülei nem engedik játszani a közelgő vb-selejtezőkön Andorra (október 9.) és Magyarország (október 12.) ellen.

A 18 éves Jude Bellingham a Borussia Dortmundban már a sztárok egyike.(Fotó: Getty Images)

Sokan nem értették, hogy Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott menedzsere miért nem hívta meg Jude Bellinghamet az Andorra (október 9.) és a Magyarország (október 12.) elleni vb-selejtezőkre készülő keretbe.

Formahanyatlásról nem lehetett szó, hiszen a Borussia Dortmund kölyökzsenije, aki a nyári Európa-bajnokságon minden idők legfiatalabb, Eb-n pályára lépő labdarúgója lett a maga 17 éves és 349 napos életkorával, remekel a Bundesligában, szombaton is végig a pályán volt a Borussia 2–1-es győzelme közben az Augsburg ellen. Mi több, 18 éves és 78 napos korában ő lett a legfiatalabb labdarúgó, aki két, egymást követő Bajnokok Ligája-meccsen gólt szerzett.

A mellőzés oka meglepő, azt nem mondanánk, hogy egyedülálló a futballtörténelemben, de hogy nem gyakori, az biztos. Bellinghamet a szülei nem engedik játszani a két októberi világbajnoki selejtezőn! És a szülők döntésével maradéktalanul egyetért Southgate.

Jude még csak 18 éves, rengeteg mérkőzésen szerepelt az elmúlt évben a Bundesligában, a BL-ben és az angol válogatottban, ráfér egy kis pihenő. Nem szabad kizsigerelni,

hiszen még szinte gyerek – mondta az édesapja, Mark, aki egy kis szülői szigorért nyilván nem megy a szomszédba, hiszen foglalkozására nézve rendőr.

A klubnál is egyetértenek a szülői és szövetségi kapitányi döntéssel.

Nagyon helyes, éppen eleget játszott Jude a közelmúltban, hadd pihenjen egy kicsit a válogatottszünet alatt – csatlakozott a papa véleményéhez Marco Rose, a Dortmund szakvezetője.

A Borussia 23 millió euróért szerződtette Bellinghamet tavaly júliusban a Birmingham Citytől, az összeg akkor világrekordot jelentett egy tizenhét éves focistáért. Bellingham piaci értéke ma már 55 millió euró, egy újabb bizonyítéka annak a páratlanul okos és szemfüles üzletpolitikának, ami Hans-Joachim Watzke, a Borussia ügyvezetője tevékenységét jellemzi.

Bellinghamet megválasztották az elmúlt szezon legjobb újoncának a Bundesligában, miközben Mats Hummels és Erling Braut Haaland bekerült az év legjobb tizenegyébe.

(index.hu / Ch. Gáll András)

Post Views: 49