Az Elliott 600 millió eurót invesztált a Milanba

Az Elliott Management közleményben reagált az elmúlt napokban megjelent pletykákra. Több olasz lap is felvetette: könnyen lehet, hogy valójában nem az Elliott a klub tényleges irányítója.

A Sole 24 Ore arról írt, hogy a Blue Skye nevű európai befektetőcsoport nagyobb részesedéssel rendelkezik a Milant működtető holdingtársaságban, mint azt korábban gondolták, ezáltal fennáll annak az esélye, hogy nem az Elliott a klub mögött álló igazi hatalom.

Az Elliott szóvivője az ANSA hírügynökségen keresztül közleményben reagált.

“A holdingtársaság – amelynek részét képezi a Milan – teljes mértékben az Elliott Associates LP és az Elliott International LP ellenőrzése alatt áll. Az Elliott a klub tulajdonrészének 96 százalékát birtokolja, míg a fennmaradó részesedés a partnereink kezében van.”

“Az Elliott teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy a pénzügyi stabilitást és a megfelelő ellenőrzést szem előtt tartva visszavezesse a Milant az európai labdarúgás csúcsára. Az elmúlt években az Elliott finanszírozta a Milan újjáépítését és több mint 600 millió eurót invesztált a klubba.”

“Az Elliott elkötelezett az 1,2 milliárd eurós magánbefektetésből megvalósuló új stadionprojekt mellett, amely innovatív, multifunkciós arénát és környéket foglal magába Milánó szívében.”

A Milan 2018 nyarán került a Paul Singer által alapított és vezetett Elliott Management amerikai alap tulajdonába, miután Yonghong Li nem tudta visszafizetni a 2017 tavaszán felvett másfél éves futamidejű hitelt.