Az első érmek

Megvannak az első dobogósaink a serdülők zágrábi ökölvívó Európa-bajnokságán. A negyedik nap után Vörös Róbert, Bácsics Rajmund és Rácz Krisztofer mondhatja magát biztos érmesnek a negyeddöntőben aratott győzelme után.

Majer Dániel Úgy látszik, a serdülő-ökölvívóválogatott beállt az ötven százalékos hatékonyságra. A harmadik napon négy versenyzőből kettő jutott tovább, míg a negyediken szorítóba lépő hatból három. A legsimább Rácz Krisztofer mérkőzése volt, így a tavalyi Eb-ezüstérmesnek legalább a bronz idén is megvan, megállni azonban aligha szeretne itt. Akárcsak Vörös Róbert és Bácsics Rajmund, akiknek már szintén zsebben a harmadik hely.

Közülük hárman már érmesek Forrás: boxing.hu

Közülük hárman már érmesek  •  Forrás: boxing.hu

„Rácz Krisztofer iskolaboksszal jutott tovább, tudásban és felfogásban is óriási volt a különbség a javára, egy emberről szólt a meccse” – értékelte elismerően versenyzőjét Dorkó Péter. Krisztofer ezzel már biztos bronzérmes 54 kg-ban. Az elődöntőben meglehetősen nehéz, amúgy angol ellenfél vár rá.

Bácsics Rajmund a 46 kg-ban nyögvenyelősebb mérkőzésen jutott tovább grúz ellenfele ellen, akit a harmadik menetre felőrölt; 2-1-es pontozással nyert.

Vörös Róbert papíron simábban győzött, török ellenfelet múlt felül 3-0-ra a 62 kilósok között. „Nagy mérkőzés volt, de sziporkázónak nem mondanám. Két nagyon egyforma képességű bokszoló találkozott, végül az akaratosabb nyert.”

Dorkó Péter szerint a nap szenzációs magyar meccsét Fekete Iván és ukrán ellenfele produkálta, amelyen a magyar öklöző szoros, 2-1-es vereséget szenvedett a 44,5 kilósok mezőnyében.

Horváth Dávid (52 kg) szintén kikapott. „A tegnapi, ukrán elleni, rendkívül nehéz meccse után angol ellen bokszolt, aki annyival volt jobb, amennyivel Dávid a harmadik menetre elfáradt. Benne volt még az előző meccs, kicsit besavasodott.”

A nap zárásaként Juhos István lépett a szorítóba, román ellenfeléhez azonban nem tudott közel kerülni, hajszállal kikapott.

„Fáradnak már a gyerekek, főleg az idegi terhelés viseli meg őket, a fizikaira fel vagyunk készülve. Borzasztó erős a mezőny, igyekszünk a lehető legtöbb pihenőt adni. Akiknek már megvan az érem, talán kicsit felszabadultabban bokszolnak a folytatásban, minden verseny legnehezebb része a négy közé kerülés szokott lenni. Onnan már örömbokszra számítok. Ezután sem adunk ingyen egyetlen menetet sem, ahogy eddig sem tettük” – mondta ki a végszót Dorkó.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS