Az FTC-Telekom nyerte a jégkorong Szuperkupát

A magyar bajnok FTC-Telekom nyerte a jégkorong Szuperkupát, miután szombaton 4-0-ra verte a Magyar kupa-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC-t a Tüskecsarnokban.

FTC-Telekom
Az FTC-Telekom játékosai ünnepelnek, miután 4-0-ra nyertek a férfi jégkorong szuperkupa mérkőzésen a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen a Tüskecsarnokban. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Sok lövés és helyzet akadt az első harmadban, ám találat nem esett. A folytatásban is inkább az FTC volt mezőnyfölényben, ez a második játékrész hajrájában már gólokban is megmutatkozott. A 36. percben a nyáron érkezett Nolan LaPorte a kapu torkából talált be, miután Bán Károly önfeláldozóan kidolgozta a helyzetet. Már csak 23 másodperc volt hátra a szünetig, amikor Németh Attila keresztmozgás után, ugyancsak közelről, fonákkal vette be Farkas Roland kapuját.

A záró harmadban veszélyeztetett a BJA is, de a dupla és a szimpla emberelőnyt is kihagyta, a túloldalon viszont Kulmala Rasmus fórból a kipattanót beütötte.

Az 57. percben a Miskolcról érkezett Galajda Zsombor középre adása Tóth Gergely a saját kapujába ütötte a korongot, mivel a hokiban nincs öngól, ezért Galajda a hivatalos gólszerző.

Az FTC az első kétszeres Szuperkupa-győztes klub

A magyar szövetség 2018-ben hívta újra életre a Szuperkupát, akkor a MAC Újbuda – a Budapest JA jogelődje – győzött a Fehérvár ellen, majd egy évvel később a fehérváriak örülhettek az FTC elleni meccs után. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem rendezték meg a találkozót, 2021-ben a ferencvárosiak legyőzték a DEAC-ot, tavaly viszont a debreceniek visszavágtak és 4-1-es sikerrel hódították el a serleget.

Jégkorong Szuperkupa:

FTC-Telekom – Budapest JAHC 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Gól:
LaPorte (36.), Németh (40.), Kulmala (54.), Galajda (57.)

Az Erste Liga küzdelmei pénteken rajtolnak.

A Fehérvár nem bírt a címvédővel

Post Views: 9

JochaPress