Az Inter elnöke a Milant akarja ellenfélnek

Mindkét milánói csapat bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe az idei kiírásban és Steven Zhang, az Inter elnöke elárulta, hogy melyik csapatot szeretné ellenfélnek az elődöntőbe jutásért.

Mindkét együttes csoportmásodikként kvalifikálta magát a kieséses szakaszra. A Milan összesítésben 1-0-val búcsúztatta a Premier League-ben szereplő Tottenham együttesét, míg az Inter szintén 1-0-val jutott tovább a portugál élvonalbeli Porto ellen. Érdekesség, hogy a Rossoneri 11 év után, a Nerazzurri pedig 12 év után jutott be ismét a legjobb 8 közé.

Pénteken délben fogják kisorsolni a negyeddöntő párosításait és nincs kiemeléses rendszer, továbbá azonos nemzetiségű csapatokat is összesorsolhatnak egymással. Steven Zhang, az Inter kínai elnöke elárulta, hogy a városi riválist akarja ellenfélnek.

„A negyeddöntőben szereplő csapatok közül mindenki erős. Az elmúlt 7 évet tekintve a milánói derbik keltették bennem a legnagyszerűbb érzelmeket. Nagyon szeretném, hogy a Milannal játsszunk a negyeddöntőben.” – reagált a kínai elnök.

A 2000-es években kétszer is előfordult, hogy összesorsolták a Milant és az Intert a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A 2002/03-as idényben az elődöntőben csapott össze a két milánói együttes, míg a 2004/05-ös kiírásban a negyeddöntőben találkoztak. Akkor mindkét alkalommal a Rossoneri jutott tovább és egészen a döntőig menetelt.