Az Inter korábbi kapusa odaszúrt Maignannak

Sebastian Frey szerint a honfitársa, Mike Maignan nagyszerű bravúrt mutatott be a francia válogatottban Írország ellen, azonban úgy véli, hogy neki sokkal szebb és látványosabb védései voltak.

Frey korábban játszott az Interben, a Parmában, a Fiorentinában és a Genoában is, majd 2015-ben a Bursaspor együttesében fejezte be a pályafutását. A korábbi 2-szeres francia válogatott kapus a karrierje alatt egyetlen Olasz kupát nyert és összesen 446 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban.

Frey az Írország-Franciaország Eb-selejtező mérkőzésről nyilatkozott és Maignant dicsérte a meccs végén bemutatott hatalams védéséért, azonban megragadta a lehetőséget, hogy önmagát is fényezze, miszerint neki szebb védései voltak.

„Nem vagyok biztos benne, hogy Maignan lenne a legjobb kapus a világon. Nyilvánvalóan Írország ellen gyönyörű bravúrt mutatott be, de nekem a karrierem során voltak ennél sokkal szebb és látványosabb védéseim.” – reagált Frey.

A 43 éves visszavonult kapus – aki 1998 és 2003 között volt az Interben – úgy gondolja, hogy manapság Olaszországban már nem olyan jó kapusok vannak, mint az ő idejében.

„Nehéz olyan kapust találni, aki kiemelkedő lenne az olasz bajnokságban, mert manapság már sokkal alacsonyabb a szint. Amikor én játszottam a Serie A-ban, akkor olyan kapusok voltak, mint Peruzzi, Toldo vagy éppen Buffon.”