Leao rövid távra hosszabbíthat?

Egy újabb lehetőség merült fel a hosszabbításról szóló tárgyalásokon.

A Sky Sport Italia információi szerint Paolo Maldini és Frederic Massara alternatív megoldáson gondolkodik Rafael Leao szerződésének meghosszabbítása ügyében, ha a hosszú távú kontraktusról nem sikerül megállapodni az elkövetkező hetekben.

A portugál válogatott támadónak a következő szezon végéig, azaz 2024 nyaráig szól a jelenlegi szerződése a Milannal és éves szinten nettó 1,4 millió eurót tesz zsebre. A klub mindenképpen szeretné megtartani a csapat egyik legértékesebb játékosát, azonban a hosszabbítás nem egyszerű.

A Sky szerint a Milan hajlandó lenne rövid távra – akár további 1 évre, 2025-ig – hosszabbítani Leaóval, ha a játékos nemet mond a 4-5 éves szerződési ajánlatra. Ezzel időt nyerhet a klub olyan égető probléma megoldására, mint például a Sporting CP-nek fizetendő kártérítési összeg rendezése. Mint ismert, Leaót évekkel ezelőtt 16,5 millió eurós kártérítés megfizetésére kötelezték, miután jogtalanul bontott szerződést a nevelőegyesületével. A portugál futballista azt szeretné, hogy a Milan segítsen neki a büntetés kifizetésében, ám ez egyáltalán nem nyerte el a vezetőség tetszését.

A rövid távú hosszabbítás esetén a Milan elkerülheti azokat a negatív forgatókönyveket, hogy a nyáron a lejáró kontraktus miatt a valós piaci értékénél alacsonyabb összegért kelljen megválnia Leaótól vagy éppen 2024 nyarán ingyen veszítse el a játékost.