Az UEFA tízmilliókra vágta meg a Kölnt a fehérvári rendbontásért, de a java még csak most jön

Igen sokba kerülhet az 1. FC Kölnnek az európai kupakaland, ha a csapat szurkolói így folytatják. A tag24.de beszámolója szerint az UEFA hétfőn jelentette be, hogy a klubnak több tízezer eurós büntetést kell fizetnie a Magyarországon elkövetett szabálysértésért.

A Kölnt 46.000 euróra “vágták meg” pirotechnikai eszközök használatáért, és további 10.000 euróra különböző tárgyak dobálásáért, azaz összesen 56.000 euróval (több mint 22 millió forinttal) lett szegényebb emiatt az egyesület. Az UEFA emellett figyelmeztette is a németeket.

A kölnieknek azonban minden bizonnyal nagyobb gondjuk is lesz ennél, múlt héten ugyanis a drukkerei óriási botrányt okoztak Nizzában a Nice-Köln EKL-találkozón.

Körülbelül fél órával a kezdés előtt a Köln “szurkolói” a Paris Saint-Germain néhány ultrájával rátámadtak a Nice drukkereire, majd a hazaiak is megpróbáltak elégtételt venni, emiatt több mint 50-en megsérültek, és nem is tudták időben elkezdeni a találkozót.

Ezeket az agyhalottakat a jövőben soha, de soha nem szabadna beengedni egy futballstadionba – még Kölnben sem

– idézte a lap Christian Keller ügyvezető igazgatót.

A nizzai erőszakos zavargások nyomán a kölni rendőrség most egy olyan portált hozott létre, ahová a szemtanúk fényképeket és videókat tölthetnek fel. Az akció célja, hogy gyorsan beazonosítsák azokat, akik a kezdés előtt benne voltak a balhé kirobbantásában.

A tag24.de megjegyzi, hogy a Nizzában történtek miatt egészen más típusú büntetésre számíthatnak majd Kölnben, mint a most kapott, néhány tízezer eurós bírság.

A Köln drukkereinek pedig még a hétvégére is maradt erejük, az Union Berlin elleni bajnokin egy molinó kifeszítésével okoztak feszültséget.

Magyar válogatott: Hiába a gólok, a támadó nem “jelentkezett be” a csapatba, inkább időt kért

Tags: