Az utolsó felmérő

Az Európa-bajnoki felkészülés előtt utoljára találkoztak az U18-as fiúválogatott tagjai, akik két edzőmérkőzésen is bizonyíthatták, hogy helyük van a kontinensviadalra utazó csapatban.

Lakner Gábor A tavaszi szünetre időzített Héraklész-héten az U18-as fiú kosárlabda-válogatott tagjai összetartáson vettek részt Székesfehérváron, mi több, két felkészülési mérkőzést is játszottak Szlovákia korosztályos csapata ellen. Ferenczi Tamás szövetségi edző szerint hasznos és eredményes héten vannak túl a fiatalok.

U18 fiúválogatottA szakember helyzetét megnehezítette, hogy volt olyan játékos, aki sérülés miatt nem állt rendelkezésére, továbbá betegség, illetve az NB I/B-s bajnoki kötelezettség miatt többen is idő előtt hazautaztak. Az edzőmérkőzéseken nem látszott meg a hiány, két fölényes győzelmet aratott a csapat.

„Mindenkinek lehetőséget tudtunk adni, így rendkívül hasznos és tanulságos mérkőzéseken vagyunk túl – foglalja össze a tapasztalatokat Ferenczi Tamás. – Az első meccs első félidejében pontatlanul dobtunk kintről, de a védekezésünk akkor is kellően agresszív volt. A második félidőre feljavult a támadójátékunk, simán nyertünk. A játékosok megtapasztalhatták, hogy hátrányban sem kell megijedni, képesek vagyunk fordítani. A második összecsapásra mindenki kellően rápörgött, a szombat reggeli időpont ellenére, és bármilyen összeállításban játszottunk, stabilak maradtunk, ami nagy fegyvertény.”

A válogatott most találkozott utoljára a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés előtt, de a Ferenczi Tamás, Horváth Imre és Váradi Kornél által alkotott stáb egyelőre nem véglegesítette a keretet. Még figyelik a hátralévő bajnoki mérkőzéseket, az országos döntőt is, és csak május közepén jelentik be, melyik tizenhat játékossal kezdenek a júniusi felkészülésbe.

U18-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRŐZÉSEK
Magyarország–Szlovákia 83-64 (16-13, 18-20, 23-17, 26-14)
Magyarország: Kerpel-Fronius 2, Krnjajski 8, Németh Á. 10/6, Bordács 11, Pápai 9. Cs.: Kovács G. 13, Völgyi 2, Molnár L. 6, Rudner 8. Lewis 10/6, Galló 4. Szövetségi edző: Ferenczi Tamás
Magyarország–Szlovákia 91-62 (20-10, 26-16, 23-16, 22-20)
Magyarország: Kerpel-Fronius 2, Lewis 12/6, Rudner 11/3, Bordács 10/3, Fülöp 8. Cs.: Kovács G. 13/3, Werner 8/3, Molnár L. 7/3, Füzi 2, Németh Á. 11/9, Völgyi 7, Galló 2. Szövetségi edző: Ferenczi Tamás

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS