Az utolsó nap dönt

A röplabdás leány-juniorválogatott a második mérkőzésén vereséget szenvedett a Jászberényben zajló U18-as Európa-bajnoki selejtezőtornán a spanyoloktól, így vasárnap a németek legyőzésével lehet csak esélye a továbbjutásra.

UP-info A Jászberényben zajló leány U18-as Európa-bajnoki selejtezőtorna második napján a nyitónapon a németek ellen 3-0-s vereségbe belefutó spanyol válogatott volt a magyar csapat ellenfele.

Junior leány röpi spanyol

A kép csalóka, a spanyolok nőttek a mieink fölé  •  Forrás: hunvolley.hu

Két spanyol ásszal kezdődött a találkozó, s ez bizony eléggé rányomta a bélyegét a mieink teljesítményére, hiszen az első szünetben már hattal vezettek a vendégek. A pihenő jót tett a mieinknek, mert ezt követően megnyugodtak, és felzárkóztak két pontra. De megint spanyol percek következtek, mert gyakorlatilag áthatolhatatlan volt a mieinknek az ellenfél blokkja. Kisvártatva már tíz pont is volt a két csapat között, s mivel a nyitásfogadás is dadogott, 13 játszmalabdájuk volt a spanyoloknak, amelyikből már az elsőt kihasználták, magyar outnak köszönhetően (11-25).

A játék képe a második szettben sem változott, az első szünetben mindössze egy ponttal volt többjük a mieinknek, mint az előző játszmában (3-8). Ezúttal is sikerült aztán valamelyest feljebb jönni, de sajnos csak időlegesen: a második szünetben ugyanúgy nyolc pont volt a különbség. A végén aztán Vallecas ásza tette fel az i-re a pontot (14-25).

A harmadik felvonásra azt találta ki Csizmadia Szabolcs szövetségi edző, hogy Kundrák Esztert jelölte ki vészliberónak, s a húzás be is jött, mert sokkal stabilabbá vált a mieink nyitásfogadása, s ez az eredményen is meglátszott. Végig a mieink vezettek eggyel, a technikai szünetben pedig először kettővel. Sajnos, a pihenő ezúttal az ellenfélnek jött jól, mert ötös sorozattal fordított. Most azonban nem hagyták annyiban a mieink, s Petrenkó Brigi nyitásaival megint itt volt az előny. Felváltva vezettek a csapatok, a második szünetben éppen a magyar lányok álltak jobban, majd meg is léptek hárommal. A végjátékban Glemboczki Zóra nyitássorozatával már öt is volt a különbség, ennyi szettlabdája volt a végén a csapatnak, s Szedmák Réka már az elsőt beütötte (25-19).

A negyedik szett azonban ugyanolyan rosszul kezdődött a mieinknek, mint az első kettő, Csizmadia Szabolcs 1-5-nél időt is kért, de a különbség így sem csökkent. A szett közepén viszont megint Glemboczki szervái hoztak fellendülést a mieinknek, de aztán a spanyolok nyitották meg a mieinket, s a második szünetben így hattal vezettek. Feladót cseréltek a mieink, s ettől egy kicsit megint meglódult a szekér, de tartós változást ez sem hozott. A végjátékban hét is volt a spanyolok előnye, s bár Glemboczki szerváival megint feljöttünk háromra, de ezzel el is lőttük a puskaport (20-25).

A továbbjutás még nem elérhetetlen, de ahhoz vasárnap 17 órától bravúrra lesz szükség a németek ellen.

LEÁNY U18-AS EB-SELEJTEZŐ
Magyarország–Spanyolország 1-3 (–11, –14, 19, –20)
Jászberény, 500 néző. V: Akdemir (török), Majfosisz (ciprusi)
Magyarország: Petrenkó 4, Szedmák 10, Kundrák (vészliberó), Mihály 7, Ambrosio 3, Kökény 11. Csere: Pap (liberó), Kotormán 1, Glemboczki 10, Lesi, Kovács L. Szövetségi edző: Csizmadia Szabolcs
Spanyolország: Alonso 12, Castellano 16, Urrea 10, Vallecas 12, Rosell 6, Lazaro 9. Csere: Pizá (liberó), Gómez, García, Montoro 2. Szövetségi edző: Pascal Saurin

Csizmadia Szabolcs: – Ma a nyitásfogadásunk nem úgy működött, ahogy kellett volna, ezáltal könnyen kiszámíthatóvá váltak a támadásaink is. Senki nem tudott extrát hozni, s bár próbáltam variálni a csapaton, ez csak egy szetten keresztül működött. Nincs más hátra, vasárnap megpróbáljuk a nehezebb utat végigjárni az Eb-részvételhez.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS