Ázsiai fölény Limában

Legjobb esetben a huszonötödik helyet szerezheti meg a magyar ifjúsági tollaslabda-válogatott a limai világbajnokság csapatversenyében. A nyolc közé csupán egy európai csapat jutott.

Pusztai Viola Ifjúsági tollaslabda-válogatottunk a 25-28. helyért játszhat a limai világbajnokság csapatversenyében. Az előzetes kiemelések, illetve a csoportbeosztás alapján a 25-32. hely valamelyikére várt együttes tehát akár a legjobb csoportnegyedik is lehet.

Európából csak a dánok jutottak a nyolc közé

Európából csak a dánok jutottak a nyolc közé

Ahogyan azt a vb előtti beharangozónkban is jeleztük, ez a realitás, és a kötelező, Kolumbia elleni győzelmet hozta is a társaság, hogy Hongkong, Németország és Franciaország mögött negyedikként végezzen a B2 csoportban.

A folytatásban a play-off meccsen a B1-ben ugyanezen pozíciót megszerző Dominikai Köztársasággal mérkőztek a fiatalok. A vegyes páros, azaz Szenjai Balázs és Sándorházi Vivien magabiztosan hozta két szettben a meccsét, és Pytel Bence is így tett egyesben. Valószínűleg Madarász Réka is „másolta” volna a társakat, de az afrikai csapat játékosa, Bermary Altagracia Polanco Munoz a magyar lány 21-9-re megnyert első szettje után feladta a mérkőzést. Azzal lett meg a 3-0-s győzelem.

A helyosztón a magyar csapat Mexikóval találkozik.

Ami biztos: az aranyérmet ázsiai csapat nyeri. Az elődöntőben ugyanis az első kiemelt Kína Japánnal, Indonézia pedig Tajvannal mérkőzik. A második kiemelt Dél-Koreának nem úgy sikerült a verseny, ahogy tervezte, hiszen csak a 9-12. helyért játszhat, míg az európai „menők” közül a dél-koreaiakat a play-offban legyőző Dánia az 5-8., Németország a 9-12., Spanyolország a 13-16. helyért. A magyarok csoportját megnyerő hongkongiak szintén lemaradtak a dobogós helyezésekért folyó harcról, legjobb esetben ötödikek lehetnek.

A nyolc közé egyetlen európai csapat jutott be, a dán…

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS