BABOS TIMI: IDÉN NEM BIZTOS, HOGY MI VOLTUNK A VB ESÉLYESEI

Sem a címvédés terhe, sem az idei Grand Slam-győztesek nem tudták megtörni Babos Timiéket a WTA-világbajnokságon, ahol a MOL Csapat klasszisa zsinórban harmadszor győzött.

Babos Tímea egyszerűen verhetetlen a WTA Finalsben: a MOL Csapat klasszisa zsinórban harmadszor maradt veretelen a páros világbajnokságon, és dupla címvédésével tenisztörténelmet írt. Timi és Kiki Mladenovic az egész sorozatban remekeltek, ami az eredményeken is meglátszott, hiszen összesen két szettet veszítettek el Kínában. Háromszoros világbajnokként a MOL csapatnak válaszolt először a soproni éljátékos:

Még kimondani is elképesztő! Annyi minden kavarog bennem, még nem volt igazán időm leülni és átgondolni, felfogni az utóbbi pár napot. Annyira hálás vagyok, hogy itt lehetek, hogy ezt megélhettem, teljesen meg vagyok hatódva– mondta érthetően megindulva.

„Nagyon boldogok vagyunk mindketten! Kikivel rengeteget beszélgettünk a verseny előtt, bevontuk a csapatainkat és mondhatom, hogy kész tervvel érkeztünk Kínába. Tudtuk, hogy ha a saját játékunk játsszuk és csak magunkra figyelünk, jók lehetünk.”

„A mi játékunk viszonylag egyszerű, jó alapvonalas előkézítés után a hálón kell agresszívnek lenni, de ehhez persze kellenek a jó szervák, a stabil ritörn2ök és természetesen a kellő magabiztosság a hálónál. Voltak nehéz pillanataink, tegnap például nekem, de azért páros, hogy kisegítsük egymást. Ma mindketten a zónában voltunk, egy pillanatra sem inogtunk meg. Nagyon boldog vagyok!” – tette hozzá Timi.

SEGÍT, VAGY HÁTRÁLTAT A BAJNOKI ÖV?

Címvédőként érkezni egy versenyre mindig speciális helyzet, hiszen egyrészt komoly nyomást helyez a játékosra, másrészt nyilván mindenki őt akarja legyőzni. Ugyanakkor jó oldala is van.

„Szerintem mindenképpen segített nekünk, hogy már nyertünk itt. Igaz, Hsieh is nyert már vébét, de nem hiszem, hogy ez lett volna döntő faktor. Tökéletesen sikerült a mai beütésünk, lazán, vidáman álltunk oda a meccsre és már az elejétől éreztük, hogy nagyon is lehet keresnivalónk” – magyarázta Timi, aki nem értett egyet azzal, hogy ha a címvédő döntőbe jut, akkor favoritnak is számít.

Szerintem nem feltétlenül mi voltunk a meccs esélyesei, Strycova világelső, Hsieh a műfaj egyik legjobbja, wimbledoni bajnokok, szóval minden adott volt egy kőkemény meccshez.„A korai brék megmutatta, hogy mi harcra készek vagyunk, agresszívek voltunk, nagyon figyeltünk, ami mentálisan terhet rakott rájuk. Sok jó megoldásunk volt, olyan labdákat fogtunk meg, amire talán nem számítottak és összességében tökéletesen kiviteleztük a tervezett taktikát. Jól helyezett, pontos szervák, stabil ritörnök, agresszív hálójáték és minél több megmentett labda. Ez volt a siker kulcsa.”

BARÁTSÁG VS. GRAND SLAM-BAJNOKOK

Az fel sem merülhet, hogy Timiék a szerencsének, vagy a jó sorsolásnak köszönhetően lettek újra világbajnokok, hiszen pont úgy jöttek ki a meccsek, hogy az utolsó három senzeni összecsapáson a három idei Grand Slam-bajnokkal találták szembe magukat. A magyar-francia párosnak voltak idén is nehéz időszakai, de amikor a legjobban kellett, kijött az az óriási előny, hogy nagyon jó barátnők, akik a pályán kívül is kiváló kapcsolatot ápolnak.

„Kikivel rengeteg csatát átéltünk és mindből tanultunk. Együtt vagyunk erősek, hiszünk egymásban, ki tudjuk egymást húzni a gödörből. Nemcsak a játékunk passzol remekül, de a köztünk lévő lelki kapocs, a barátságunk is egy olyan segítséget nyújt, ami sok párnál nincs meg.”Pár évvel ezelőtt nem nyertünk volna ilyen meccseket, de azóta sokat fejlődtünk, összecsiszolódtunk. A legfontosabb dolog, hogy mindig ott vagyunk egymásnak, segítjük egymást a pályán és azon kívül is, hiszen közösek a céljaink.„Nem rivalizálunk, örülünk egymás sikereinek egyéniben, párosban pedig húzzuk egymást” – magyarázta a háromszoros világbajnok.

MOL Csapat