Baleset történt vagy akut problémák vannak a Ferencvárosnál?

A váratlan kudarc után nem találtunk értékelést a Fradi médiafelületein, a klub vezetőinél is falakba ütköztünk. Így Borsos Attila, a korábbi világválogatott szélső segítségével próbáltuk megfejteni a 20 gólos vereség okát. 

                                                                                       Borsos Attila

Borsos leszögezte, ő nem a három sérült játékos hiányával magyarázza az összeomlást. 

– Szucsánszki Zita nem sokat játszik, Dragana Cvijics sem sokkal többet, ő tíz perceket kap a szakmai stábtól, a nyáron hazatérő Tomori Zsuzsanna tapasztalata valóban elkelt volna a védelemben, de én nem ebben látom a kudarc okát – mondta lapunknak a Sport TV szakkommentátora.

– A Fradinak az volt a terve, hogy aktív keresztmozgásokkal széthúzza az ellenfél védőfalát, de a Bietigheim gyors emberekkel védekezett, és láthatóan fel volt készülve az FTC támadójátékára.

Sem Emily Bölk, sem Szöllősi-Zácsik Szandra, sem Andrea Lekics nem tudta meglepni a németeket, egyedül Klujber Katrin játékában volt veszély.

Kicsit azt éreztem, mint az előző szezonban a Krim Ljubljana elleni idegenbeli BL-nyolcaddöntőben: akkor sem tudott meccs közben váltani Elek Gábor csapata. A németek ellen sem tudott reagálni menet közben, ez később tanácstalanságot eredményezett, és egy idő után elanyátlanodtak a játékosok, a végén egyre gyakrabban felejtettek el visszafutni védekezni  – folytatta a szakértő, aki szerint

Elek Gábor edző sorsáról nem egy rosszul sikerült mérkőzés után dönt a klub vezetősége. 

(Fotó: nemzetisport.hu)

A váratlan helyzetek váratlan reakciókat szülhetnek, mindenesetre Borsos szerint a következő két-három hét adhat választ arra, hogy az egyébként Final Fourra esélyes kerettel rendelkező Ferencvárosnál egyszeri baleset történt vagy akut problémáról van szó. Az új szezonban is látszik, hogy a beállóposzt nem a Fradi erőssége.

– Ezzel régóta küszködik a Ferencváros, és a Szeged férficsapatához hasonlóan náluk is visszatérő probléma, hogy ha valamiért nem működik az alapjáték, meccs közben nehezen tudnak váltani – mondta Borsos.

A Ferencváros legközelebb a 2021-es döntős Brest Bretagne-t fogadja a Bajnokok Ligájában. Voltak már jobb passzban a franciák: az előző hétvégén hazai pályán kaptak ki a CSM Bucurestitől, az elhullajtott pontokat Magyarországon akarják visszaszerezni.

Ma az Érd elleni NB I-es bajnoki mérkőzés (tv: M4 Sport, 18.00) búfelejtőnek megteszi, Elek Gábor csapata a Népligetben szembesülhet a szurkolók ítéletével. Ha már a szakmai stáb nem mondta el a véleményét a bietigheimi égéssel kapcsolatban.

(magyarnemzet.hu/sport)