Beleállt a románokba a bajnokság legismertebb légiósa: “Nem a magyarok pénzéből fejlődtök ti is?”

Hosszabb interjút adott a gsp.ro-nak az oldal által a román bajnokság egyik legismertebb légiósaként bemutatott Mario Rondón. A 13-szoros venezuelai válogatott támadó korábban 10 évet játszott Portugáliában, de már Romániában is jól ismerik, a Sepsi – a Gaz Metan és a CFR után – a harmadik csapata a Liga I-ben, az együttes történelemkönyvébe pedig hamar beírta a nevét, érkezése után nem sokkal Szuperkupát nyert, néhány napja pedig a Botosani elleni, történelmi, 7-0-s győzelem főszereplője volt két góljával. Rondónt többek között arról is kérdezték, mennyire zavarják őt azok az idegengyűlölő kifejezések, amelyeket a Sepsi ellenfeleitől a csapat meccsein hallani. Ennek kapcsán mondta el véleményét arról is, mennyire tartja jogosnak a Sepsit ért támadásokat.

Egyáltalán nem jó érzés. A futballnak valami csodálatosnak kellene lennie. Mi a baj azzal, hogy a Sepsi kívülről kap segítséget? A Manchester City és a PSG például honnan kap olyan sok pénzt?

– És még jó néhány csapatnak nem külföldi tulajdonosai vannak? Ha egy kormány pénzzel támogat egy klubot, az a klubnak jár, nem az országnak.

– De egyébként a román játékosok nem fejlődnek ebből a pénzből? A futball minősége nem fejlődik ebből a pénzből Romániában? Paun (a Sepsi román futballistája – a szerk.) például most megy a román válogatottba, igaz? Milyen pénzből fejlődött?

– Mindenki azt mondja, hogy a Sepsi a magyar kormánytól kapott pénzt, magyaroknak hívnak minket, de valójában ez egy olyan csapat, amelyben sok román játékos futballozik. Több, mint például a CFR-ben. És a csapat az európai kupákban, valamint szerte a világon Romániát képviseli, igaz? – nyilatkozta Rondón a GSP-nek.

Az egyik leggólerősebb magyar légiós: “Nem látom értelmét, hogy az élvonalban játsszak 10-15 perceket” – interjú