Bárányi Péter és Kiss Levente búcsúzott Samsunban

Veres Roland, és Mester Soma győzelmeit követően a harmadik versenynap nem a mi sikerünket hozta a törökországi Samsunban zajló Főiskolai Világkupán. Bárányi Péter és Kiss Levente sem tudta megoldani mai feladatát, így mindketten idő előtt búcsúztak a további küzdelmektől.

Bárányi Péter a főiskolai csapatunk legkevésbé rutinos tagja, akinek megvannak az erényei, többek között az ütőereje, de ez még nem volt elegendő a német Oliver Ginkel ellen. A vége német győzelem lett, annak ellenére, hogy most egyértelműen látszódott Petin a fejlődés.

Ifi Vb-bronzérmesünk Kiss Levente a török Emir Buyukdag ellen, egy hazai versenyzővel szemben kezdett. Ezúttal a nehézsúlyban (92kg) szerepel, és ismét egy sérülésből lábadozik, ezért még messze nincs tökéletes formában. Levente rutinos ellenfele többet ütött, így nagy tehetségünk most búcsúzni kényszerült Samsunban.

A Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Korea, Franciaország, Horvátország, Írország, Japán, Kanada, Kirgizisztán, Németország, Nigéria, Magyarország, Mexikó, Moldova, Tádzsikisztán, Törökország, Türkmenisztán, és Ukrajna vesz részt a főiskolai eseményen.

„Bárányi Péter egyhangú pontozásos vereséget szenvedett a német ellenfelével szemben. Nagyobb nemzetközi rutint kell szereznie Petinek, hogy az ilyen mérkőzéseket a maga javára tudja billenteni. Jó néhány kihasználatlan helyzet volt, többet kell kezdeményeznie a három menetben,” nyilatkozta Régi Dániel Bárányi Péter mérkőzéséről.

„Könyök műtétje óta ez volt az első éles mérkőzése Levinek, ezt a bokszán nagyon észrevehetőnek éreztük, és befolyásolta az eredményt. Nem volt elég pontos, valamint folyamatos egy kellemetlen mozgású török ellenféllel szemben, aki a nemzetközi porondon is jól szerepelt több alkalommal. Levi még csak 20 éves, a felnőtt pályafutása most kezdődik, mindenképp szép jövő előtt áll,” tette hozzá Alvics Gyula Kiss Levente mérkőzéséről.

A Főiskolai Világkupa harmadik napi eredményei

Férfi 80kg: Bárányi Péter – Oliver Ginkel (német) 0:5

Férfi 92kg: Kiss Levente – Emir Buyukdag (török) 0:5

Tags: