Barátságos vereség

Bár az első félidő nem hozott gólt, a másodikban a dánok a magyar csapat fölé nőttek, és az U16-os labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett a felkészülési mérkőzésen.

UP-info Miközben az U17-es labdarúgó-válogatott pénteken hazai pályán játszik Eb-selejtezőt a dánokkal, az egy évvel fiatalabbak a héten kétszer is megmérkőznek egymással Dániában. A keddi első mérkőzésen a magyar válogatott pillanatig sem játszott alárendelt szerepet, de egy góllal alulmaradt.

Bár nem játszott alárendelt szerepet az U16-os válogatott a dánok ellen, mégis kikapott Forrás: mlsz.hu

Bár nem játszott alárendelt szerepet az U16-os válogatott a dánok ellen, mégis kikapott  •  Forrás: mlsz.hu

Az első tíz percben a dánok némi mezőnyfölényt alakítottak ki, de a magyar fiúk hamar felvették a ritmust, és többször is veszélyeztetni tudták ellenfelük kapuját, de igazán nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki a szünetig. A dán válogatott harcosabban futballozott, megnyerte a párharcok többségét, de a tizenhatos előtt határozottan védekeztek Németh Antal fiai, így legfeljebb szélről történő beadásokból tudtak kisebb lehetőségeket kialakítani.

A második félidő dán támadásokkal kezdődött, majd egy percen belül két hatalmas magyar helyzet maradt kihasználatlanul: előbb Kiss Bence vezette a kapusba a labdát, majd Skribek Alen utolsó passzát fülelte le a hazai kapus. Nem sokkal később a dánok kontra végén megszerezték a vezetést, néhány perccel később pedig, mielőtt a magyarok rendezték volna a sorainkat, újabb gólt lőttek. Tóth-Gábor Kristóf révén a 73. percben sikerült szépíteni, de a hajrában hiába birtokolták többet a labdát, abból az egyenlítésre nem futotta, így a hazaiak 2-1-re nyertek.

– Színvonalas, kiegyenlített meccset játszottunk, amelyben benne volt a jobb eredmény, de a dánoknak jött ki jobban a lépés. Ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink, mint a házigazdáknak, kicsit talán agresszivitásban maradtunk alul velük szemben. Védekezésben nem voltunk kellően harcosak, a dánok több párharcot nyertek, mint mi. Bízom benne, hogy csütörtökön sikerül javítanunk – mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi edző a mérkőzés után.

U16-os felkészülési mérkőzés, Dánia
Dánia–Magyarország 2-1 (0-0)
Magyarország: Tóth Róbert – Lakatos Benjámin, Gáspár Máté, Nyári Patrik, Körmendi Kevin –Földi Botond (Mócska Viktor, 30.), Sipos Zoltán (Magyar Zsolt, 65.) – Kiss Bence (Kapronczai Gergely, 56.), Törőcsik Péter (Szabó Árpád, 41.), Skribek Alen (Tóth Gábor Kristóf, 56.) – Beke Péter (Kócsó Bálint, 65.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS