Barcelonában leplezik le az idei McLarent

F1

2016. január 18. hétfő, 14:10

Szerző: Harmath Ákos, Fotó: motorward.com

Bő egy hónap múlva az első téli teszt előestéjén, annak helyszínén, a Circuit de Catalunyán mutatja be a McLaren-Honda F1-es csapata az MP4-31 névre keresztelt idei versenygépét.

A McLaren-Honda hivatalosan is megerősítette, hogy február 21-én kora este fogja leleplezni új autóját Barcelonában.

A wokingiak az MP4-31-től várják, hogy megfordul a csapat szerencséje, miután az elmúlt szezonban története fennállásának egyik legrosszabb szereplését produkálta a gárda azt követően, hogy a csapat 22 év után visszatért a Honda motorok használatához.

 mclaren

Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke megerősítette, a pocsékul sikerült tavalyi év ellenére sem változtattak a korábbi tervezési elveiken és ragaszkodnak a szűk tervezésű autóhoz. „Ha nyerni akarsz, nem lemásolni kell a többieket, hanem valami újjal előrukkolni, mi pedig hisszük, hogy jó utón járunk az elképzelésünkkel” – fogalmazott a francia csapatvezető.  

A McLarennél versenyzői fronton egyetlen apró változás lesz az új idényben: a csapattól november végén eltávolított Kevin Magnussen helyett Stoffel Vandoorne lesz a tesztpilóta.

Az első barcelonai négynapos gyakorláson majd a belga pilóta vezetheti elsőként az új autót – a csapat két világbajnok pilótája, Jenson Button és Fernando Alonso ekkor még nem próbálhatja ki az MP4-31-et.

Forrás: www.formula.hu – RSS