Belgium-Románia 0:0

Folyamatosan frissülő cikkben követjük végig a csoportkör második fordulójának utolsó mérkőzését. Az E-csoport a legkiegyenlítettebb, akár mind a négy csapat 3-3 ponttal vághat neki az utolsó fordulónak.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Ez egy folyamatosan frissülő cikk, a legújabb történések a szöveg alján jelennek meg!

A 2024-es labdarugó Európa-bajnokság második fordulójának utolsó mérkőzésén Belgium Románia ellen játszik. Az első fordulóban a románok átgázoltak az ukrán válogatotton, a szlovákok viszont az Eb eddigi legnagyobb meglepetését okozva megverték Belgiumot, hogy aztán kikapjanak Ukrajnától a második forduló első meccsén. Így az E-csoportban akár mind a négy csapat 3-3 ponttal vághat neki az utolsó fordulónak – ehhez ma este a belgáknak kéne nyerniük.

Belgium ellen továbbra sem Románia a favorit, hiába győzték le 3-0-ra Ukrajnát, és hiába kaptak ki Romelu Lukakuék 0-1-re a szlovákoktól. Edward Iordanescu szövetségi kapitány ugyanakkor azt nyilatkozta:  ”Célunk a továbbjutás, de lépésről lépésre kell haladnunk, és ha ehhez egy pont is elég, akkor jól jön, de mi győzni szeretnénk”.

A mérkőzést Kölnben játszák, mutatjuk a kezdőcsapatokat:

BELGIUM: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen – Doku, Tielemans, Onana, De Bruyne, Theate – Lukaku, Lukebakio. Szövetségi kapitány: Domenico Tedesco 
ROMÁNIA: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihaila – Dragus. Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu 

Írta a HVG

A Belgium-Románia 0:0 bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.