BENU Kupa: Németország is kipipálva

Budapest, 2017. július 8.
Mezei Tamás (b) és a német Maurice Jüngling a BENU Kupa férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország - Németország mérkõzésén a budapesti Laky Károly Uszodában 2017. július 8-án.
MTI Fotó: Czagány Balázs

Magabiztosan verte a magyar válogatott a németeket a BENU Kupa második napján. Az utolsó negyedben parádézott a csapat…

Budapest, 2017. július 8. Mezei Tamás (b) és a német Maurice Jüngling a BENU Kupa férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország - Németország mérkõzésén a budapesti Laky Károly Uszodában 2017. július 8-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

Budapest, 2017. július 8.
Mezei Tamás (b) és a német Maurice Jüngling a BENU Kupa férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország – Németország mérkõzésén a budapesti Laky Károly Uszodában 2017. július 8-án.
MTI Fotó: Czagány Balázs

A tegnapi Kanada elleni győzelem után, mai itt volt a következő feladat, hiszen Németország volt az ellenfél.

Märcz Tamás a diadal után nyilatkozta honlapunknak, mire is számíthatunk a meccsen:  “A kanadaihoz hasonló védekezéssel készülünk a németek ellen is, ezzel a fizikális stílussal meg fogjuk nehezíteni a dolgukat, felőrülhetjük őket, azt várom, hogy a harmadik negyedre mindenképpen eldőljön az a meccs” – mondta a kapitány.

A mérkőzés elején Manhercz Krisztián az 50., Decker Attila, Decker Ádám és Erdélyi Balázs a 100., Hárai Balázs a 200. válogatottsága alkalmából vehetett át emlékplakettet.

Decker Attila kezdett a kapuban, az első gólra pedig nem kellett sokat várni, rögtön az első támadásból Hárai harcolt ki egy fórt, amit megjáratás után Vámos passzírozott be, 1-0. Hamar jött az egyenlítés Stamm vágott be egy előnyt, majd az ellentámadásból Mezei csavart a német bekk és a kapus füle mellett a kapuba, 2-1. A hajrá jól sikerült, hiszen Zalánki lőtte ki a pipát, majd Erdélyi megindult és mesterien lőtte ki a hosszút, 4-2. Sokáig nem rezdültek a hálók, de egy perccel a vége előtt már 6-3-ra vezettünk, Vámos talált, be majd jött Schultz, 6-4.

A fordulás után hamar rezdült a háló, Strelezkij. A folytatásban sem sikerült leráznunk a németeket, de a hajrára megnyugtó előnyt harcolt ki a csapat, hiszen hárommal is vezettünk, 9-6-ra. Van der Bosch az utolsó másodpercekben 9-8-ra módosította az állást. Az utolsó negyedben bekezdtünk, Gór-Nagy egy előnyt, majd Erdélyi egy büntetőt értékesített, 11-8. Manhercz pedig pazarul szólózott kétszer is, 13-8. A pontot az i-re Vámos és Zalánki tette fel, egy szerencsétlen gól a végére még belefért, de így is 15-9-re nyertünk 6-1-es utolsó negyeddel.

BENU Kupa, második nap: 

Magyarország-Németország 15-9 (4-2, 2-2, 3-4, 6-1)

Magyarország: Decker A. – Manhercz 3, Vámos 3, Hosnányszky 2, Decker Á., Erdélyi 2, Hárai. Csere: Török, Zalánki 3, Gór-Nagy 1, Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Németország: Götz – van der Bosch 1, Real, Preuss, M. Stamm 1, Schulcz 1, Restovic. Csere: Strelezkij 2, Jüngling 3, Illinger 1, Tadin, Korbel. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm

nyilatkozatok hamarosan…

További mérkőzések:

Magyarország – Görögország 11-8 (3-0, 2-3, 2-3, 4-2) (juniorok)
Gólszerzők: Vadovics 3, Csacsovszky E. 3, Szatmáry 2, Sélley Rauscher 1, Burián 1, Teleki 1 ill. Troulos 4, Gardikas 1, Gkiouvetsis 1, Masmanidis 1, Mouratidis 1

Olaszország – Oroszország 8-8 (juniorok)

Kanada–Románia 14-15 (4-4, 4-6, 3-5, 3-0)

Július 9., vasárnap:
10.00 Kanada–Németország
11.45 Magyarország–Románia
13.45 Magyarország–Olaszország(juniorok)
15.30 Görögország–Oroszország (juniorok)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS