Berki Krisztiánnak csak sikeres folytatást kívánhatunk!

Berki Krisztián lovon, 440, LondonBerki Krisztián Londonban, az aranyérmet érő gyakorlata közben (Fotó: jochapress.hu)

A „nagyhatalmú” T-COM jóvoltából 47 órán keresztül nem volt internetem! Így a jochapress.hu csak most tud megnyilvánulni Berki Krisztián váratlan kiesésével, személyes tragédiájával kapcsolatosan.

Az alaphelyzet mindenki előtt ismert volt: operáció, lábadozás, edzések, visszatérés. Majd jött a világbajnokság a skóciai Glasgow-ban, ahol olimpiai bajnokunk nem egyszerűen lemaradt a nyolcas döntőről, hanem be kellett érnie a számára szokatlan 11. hellyel. A lólengés nemzetközi szaktekintélye, dr. Vigh László – dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok egykori edzője – érdeklődésemre a következőket mondta:

Vigh László, 440

„Kétszer is megnéztem a gyakorlatot, azzal önmagában nem lett volna semmi baj. Az viszont, hogy a végén már Krisztiánnak nem volt ereje az eredeti gyakorlatban benne lévő leugráshoz, egyértelművé tette, hogy komoly állóképességi hiányosságokkal lépett a pódiumra.”

Az elmondottakból egyértelműen kiderül, hogy az Újpesti TE kiválósága nem volt megfelelő fizikai állapotban. Sajnos, a vállműtétet követő időszak nem volt elégséges ahhoz, hogy utolérje korábbi önmagát. A sajnálatos csak az, hogy az elutazás előtt edzője, az egy személyben szövetségi kapitány, Kovács István szó szerint azt nyilatkozta, minden rendben van, Krisztiántól érmes helyezést vár.

torna_Kovács István, 440, 2

Meggyőződésem, hogy amennyiben Kovács úr a legfinomabb formában is, de sejtetni engedi, hogy Krisztiánnál nem minden tökéletes, úgy ez bizonyos terheket levett volna London olimpiai bajnokának válláról. Ezeknél a nyilatkozatoknál viszont még mindig kísért a múlt: az illetékesek úgy érzik, ilyenkor mindig optimistán kell megnyilvánulniuk. Persze ez most már nem változtat a tényen, mely szerint az egyik legszimpatikusabb magyar sportember reálisan nézve nem lehet majd ott Rio de Janeiroban. Tehát meg sem kísérelheti megvédeni Londonban kiharcolt első helyét.

Jómagam hónapokkal előbb, hosszan beszélgettem Krisztiánnal, aki akkor még tényleg nem tudhatta, milyen állapotban lesz a világbajnokság idejére. Tanúsíthatom, amit akkor mondott, az egyezik a mostani nyilatkozata lényegével. Ő ugyanis egyértelművé tette, hogy bármi lesz is az eredmény, nem gondol a visszavonulásra, mert a torna az élete. Minimum a következő Vb-n részt kíván venni, de a tokiói szereplése lehetőségét sem zárta ki.

A történtek után minden valamirevaló sportbarát csak azt kívánhatja Berki Krisztiánnak, hogy addig pihenjen, amíg teljesen rendbe nem jön a válla és utána próbálja meg ismét felépíteni önmagát, egészen a csúcsformáig. A balsikeres Vb-t követően pedig nyilvánvaló, hogy egy ekkora bajnok csak a folytatáson, önmaga sikeres rehabilitációján törheti a fejét!

Ehhez kívánok neki sokad magammal együtt kellő lelki és testi erőt, egészséget!

Forrás: www.jochapress.hu – RSS