Boullier: Remélem, szebb idők jönnek ránk

F1

2015. október 28. szerda, 13:17

A McLaren sportigazgatója reméli, hogy F1-es csapata Austinban megtette az első lépést a javulás felé, kihangsúlyozva, hogy mennyit dolgoztak az elmúlt hónapokban.

Idei legjobb eredménye felé haladt a McLaren, de mivel Alonso motorhibája miatt hátraesett, és csak 11. lett, így „csak” Jenson Button örülhetett 2015-ös legjobbjának hatodik helyével. Eric Boullier nemrég azt nyilatkozta, hogy csapatának mindenképpen rá kell jönnie a spanyol autójában jelentkező probléma okára, de egyúttal magabiztos is, hiszen pozitív jeleket is látott a McLaren-Honda austini produkciójában.

„Ez nyilvánvalóan bátorító a számunkra, különösen azért, mert így könnyebb fenntartani a lelkesedést a téli szünetben” – nyilatkozta Boullier a Motorsport.com-nak. „Egy kicsit jutalomnak is érzem azt, amit elértünk, cserébe a csapattagok által végzett munkáért. Nagyon messziről indultunk, és mindenki csak dolgozott, dolgozott, dolgozott, teljes odaadással, így örülünk ennek a kis bátorításnak. A csapat minden lehetőséget kihasznált arra, hogy visszatérjen az őt megillető helyre, és a mögöttünk hagyott hétvégén már láttuk az előrelépés jeleit. Még nem vagyunk versenyképesek, de egyértelmű a javulás.”

Mivel a hajtáslánc és az aerodinamika terén is egyszerre érkeztek újítások, Boullier szerint nehéz megállapítani, hogy az egyes elemekkel milyen előrelépést tudtak tenni. A francia azt viszont kiemelte, hogy Button verseny végén mutatott tempója a biztosíték arra, hogy jó úton járnak a karosszéria fejlesztésével. „Úgy vélem, hogy a pályára vitt elemek beváltak, Jenson versenyképesnek bizonyult Austinban, és profitált az aerodinamikai fejlesztésből, ami bátorító.”

Forrás: www.formula.hu – RSS