Berki már a tornateremben készül

Az októberi Machesterben elvégzett vállműtét után ismét a tornateremben készül a lólengés olimpiai bajnoka, Berki Krisztián.

Az elmúlt másfél év nehézségei után jókedvűen, bizakodva tekint a 2019-es év kihívásai elé az olimpia, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián.
Az UTE sportolója saját bevallása szerint a tavalyi esztendő utolsó hónapjaiban több időt szentelt a pihenésnek, hiszen a cél, hogy teljesen rendbe jöjjön válla, októberben, Manchesterben ugyanis egy kisebb beavatkozást végeztek. Az olimpiai bajnok kiemelte, fontos, hogy minél jobb állapotban kezdje meg a felkészülést az idei megmérettetésekre, amelyek nagy jelentőséggel bírnak a 2020-as tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából. A tornász jelenleg délelőttönként a tornateremben készül, délután pedig gyógytornára jár, a tervek szerint azonban hamarosan átállhat a napi két tornatermi edzésre. Ha minden jól alakul, a közönség már a tavaszi versenyszezonban láthatja idehaza versenyezni Berki Krisztiánt.


Berki Krisztián: Jelenleg az a legfontosabb, hogy a vállam helyre jöjjön, ezért az elmúlt év utolsó két hónapja a pihenés jegyében telt. Muszáj volt feltöltődnöm és kikapcsolódnom, ugyanis a célom idén az olimpiai kvótaszerzés, elképzelhető, hogy már az áprilisi kontinensviadalon indulok, de ha nem, akkor az őszi stuttgarti világbajnokságon biztos, ahol olimpiai kvótát szeretnék szerezni. Ha esetleg nem jön össze, akkor ott vannak ősztől a Világkupák, ahol van még esély a kvalifikációra.