Bernáth Réka a DVTK ellen már pályára lépne

Október végén már pályára lépne sérülése után volt csapata, a DVTK ellen a női kosárlabda Euroligában Bernáth Réka, aki nemrég a lengyel bajnok Lublinhoz igazolt.

Bernáth
Bernáth Réka

A 24 éves játékos hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, három helyen részlegesen elszakadt a bokája, jelenleg a rehabilitáció zajlik, és azon dolgozik, hogy az Euroliga harmadik fordulójára már százszázalékos legyen.

„Mivel egyelőre nem vagyok hadra fogható, a nyitányon biztosan nem lépek pályára az olasz Schio, azaz Juhász Dorka klubja ellen. Lehet, hogy nem is utazok el a csapattal, a hétvégén megnyert lengyel Szuperkupa-meccsen sem voltam jelen”

– mesélte a kosaras, aki korábban a TFSE-MTK-ban, majd a Diósgyőrben szerepelt.

Bernáth Réka közölte, szeretett volna a DVTK-nál maradni, de sokáig húzódtak a tárgyalások, és nem tudtak megegyezni. Az NB I-ben másik csapathoz nem akart menni, és amúgy is ki akarta próbálni magát külföldön. Ezért a nyáron a török Nesibe Aydinhoz szerződött, de egy tétmérkőzés után máris klubot váltott.

„Ez kényszeropció volt, valahova mennem kellett, de nem illettem bele abba, amit az edző akart játszani. Ekkor jött a lehetőség a lengyelektől, akik már többször meg akartak szerezni. Lublinban befogadóak a lányok, jók az edzések, a város hangulatos. A legidősebb játékos 31 éves, így viszonylag tapasztaltnak számítok. Az a célom, hogy vezérré váljak itt, és válogatott kerettag legyek”

– sorolta.

Végül kitért arra, hogy ha addig felépül, minden bizonnyal fura lesz október 25-én pályára lépni DVTK Arénában – immár nem hazai játékosként.

(MTI)

Az atomerőmű marad, de új nevet kap a Szekszárd női kosárlabda csapata

Post Views: 2

JochaPress