Bernd Storck: Nincs vesztenivalónk Svájc ellen

A magyar válogatott szombaton a vb-selejtező csoportot hibátlan mérleggel vezető Svájc ellen lép pályára Baselben, majd három nappal később Feröer-szigetek válogatottja ellen, hazai pályán zárja a sorozatot. A csapat Bernd Storck szövetségi kapitány irányításával vasárnap megkezdte a felkészülést Telkiben, hétfő délutánra Bese Barnabás kivételével mindenki megérkezett az edzőtáborba, a Le Havre légiósa ma este bajnokit játszik, ezért csak kedden csatlakozik az együtteshez.

– Nagyon várjuk az előttünk álló mérkőzéseket, különösen a svájciak elleni találkozót – kezdte hétfő délutáni sajtótájékoztatóját Bernd Storck. – A svájciak mérlege nyolc meccs, nyolc győzelem a sorozatban, ezért különösen nagy kihívás lesz játszani ellenük. Mi optimistán, jó hangulatban megyünk neki a meccsnek, és bízom benne, hogy hasonló teljesítményt tudunk nyújtani, mint a lettek és a portugálok ellen. Néhány játékost nélkülöznünk kell majd eltiltás vagy sérülés miatt, de mindenki nagyon motiváltan készül, ezért biztos vagyok benne, hogy a csapat meg fogja állni a helyét Baselben. Svájc ellen nem lesz vesztenivalónk, megpróbáljuk a lehetetlent lehetségessé tenni. Itthon két gólt lőttünk nekik, szeretnénk megmutatni, hogy ez idegenben is lehetséges. A lettek és a portugálok ellen egységesen, jól játszottunk, labdabirtoklásban is előre tudtunk lépni, az Európa-bajnok ellen tíz emberrel is próbáltunk minél többet támadni. Ez utóbbi meccsen a szurkolók a vereség ellenére is tapssal búcsúztattak bennünket, szeretnénk hasonlóan szerepelni Svájc ellen is.

A sajtótájékoztatón részt vett Eppel Márton és Lovrencsics Gergő is. Előbbi kiemelte: Svájc ellen a csapat szeretne visszavágni a budapesti vereségért, míg Feröer ellen a csoport harmadik helyének megszerzéséért is küzd majd a csapat.

DSC_8137

– A harmadik helyet mindenképpen szeretnénk megszerezni a vb-selejtező csoportban, ezért eredményesen, Feröer legyőzésével akarjuk zárni a sorozat. Svájc ellen hazai pályán megvolt az esélyünk egy szép eredményre, végül azonban nem sikerült pontot szereznünk, van tehát miért visszavágnunk szombati ellenfelünknek. A válogatottban még nem sikerült gólt szereznem, szeretném, ha megtörne az a gólcsend. Többen hiányoznak csatárposztról, ez talán lehetőséget ad arra, hogy pályára lépjek, remélem, góllal tudom meghálálni a bizalmat – fogalmazott Eppel.

Eppel Márton hozzátette: gondolkodásban és fizikailag is óriási a különbség a nemzetközi szint és az NB I szintje között, a magyar bajnokságban szereplő játékosoknak minél több nemzetközi meccsre van szükségük ahhoz, hogy a nemzetközi összecsapásokon is megállják a helyüket.

Lovrencsics Gergő kiemelte: miután klubcsapata, a Ferencváros hetek óta remekül szerepel a bajnokságban, ő maga is sokkal jobb hangulatban, felszabadultabban érkezett az edzőtáborba, mint a legutóbbi összetartás előtt, és abban bízik, hogy ez a pályán nyújtott teljesítményére is jó hatással lesz.

Ami a napi programot illeti: délelőtt egyéni edzésen vettek részt a játékosok, délután pedig már közel teljes létszámban gyakoroltak a kerettagok. Megérkezett Telkibe Gulácsi Péter és Kádár Tamás is, akik – Ugrai Rolanddal kiegészülve – természetesen még könnyített edzésmunkát végeztek.

DSC_8191
DSC_8206
DSC_8210
DSC_8226
DSC_8234
DSC_8237
DSC_8240
DSC_8243 Forrás: www.mlsz.hu – RSS