Biztató vb-főpróba

Mindössze egyetlen góllal kapott ki a házigazda Ausztráliától a canberrai felkészülési tornán a magyar leány U18-as vízilabda-válogatott.

STJ Véget ért Canberrában az ifjúsági világbajnokság főpróbájának szánt négyes torna. A házigazda ausztrálok mellett a magyar, a német és az amerikai válogatott szállt vízbe. A mieink kerete még nem volt teljes, mert Vályi Vanda és Tóth Csenge – a női utánpótlás-kapitány Faragó Tamás, valamint a szakvezető egyik segítője, Zantleitner Krisztina társaságában – csak ma indult a társulat után. A csapat egyik alapembere, Farkas Tamara pedig kénytelen kihagyni az új-zélandi világbajnokságot, mert tüszős mandulagyulladása miatt az orvosok nem engedélyezték az utazását.

Újabb repülés vár a csapatra

Újabb repülés vár a csapatra

A mieink Canberrában az amerikaiak ellen kezdtek, és az a meccs a papírformának megfelelően a riói olimpiai bajnokokat is felvonultató Egyesült Államok magabiztos, 17-10-es sikerével zárult. Következett a Németország elleni összecsapás, ami azért is volt különösen érdekes, mert a vb csoportküzdelmei során is találkozik majd a két együttes. Nos, az erőfelmérés a magyaroknak sikerült jobban, a hat gólt dobó Miklós Réka vezetésével önbizalomnövelő 15-8-as győzelem született.

A torna zárótalálkozóján a vendéglátó Ausztrália volt az ellenfél. A hazaiak már egy éve a vb-re készülnek, a világbajnokságot ugyanis a nemzetközi szövetség kísérleti szabályai szerint rendezik meg, így egy csapatban csak öt mezőnyjátékos lehet egyszerre a vízben. A mieink nagyszerűen játszottak, az utolsó negyedben még 11-9-re vezettek, és az ausztráloknak csak 1 perc 35 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük. Már csak 5,3 másodperc volt hátra, amikor a győztes gólt is megszerezték, de a 12-11-es vereség ellenére a mutatott játék igencsak biztató a vb előtt.

A canberrai tornát az USA nyerte meg 9 ponttal Ausztrália (6), Magyarország (3) és Németország (0) előtt. A házi gólkirály Miklós Réka lett 9 találattal Kiss Eszter (6), valamint Hertzka Orsolya és McHunu Hlengiwe (5-5) előtt. Összesen nyolc játékos volt eredményes a három meccsen. A magyar együttes Ausztráliából átrepül Új-Zélandra, ahol december 12-én kezdődik a vb.

A vb-keret
Lekrinszki Gina, Magyari Alda – kapusok; Ádám Emília, Hertzka Orsolya, Kiss Eszter Lara, Koncz Hanna, McHunu Hlengiwe, Mihály Kinga, Miklós Réka, Mucsy Mandula, Muzsnay Fanni, Tóth Csenge, Vályi Vanda – mezőnyjátékosok

Az új-zélandi világbajnokság csoportjai
A-csoport: Új-Zéland, Spanyolország, Dél-Afrikai Köztársaság, Oroszország
B-csoport: Olaszország, Ausztrália, Hollandia, Brazília
C-csoport: Egyesült Államok, Görögország, Japán, Kína
D-csoport: Magyarország, Kanada, Mexikó, Németország

A magyar csapat csoportmeccsei
december 12.: Magyarország–Mexikó
december 13.: Magyarország–Kanada
december 14.: Magyarország–Németország

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS