BL: Éles visszavágó előtt áll a Honvéd

A Budapest Honvéd 2–1-re kikapott szerdán az izraeli Hapoel Beer–Seva vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Az izraeli csapat már az első félidőben vezetést szerzett, a második elején pedig megduplázta előnyét, de a kispestiek olasz légiósa, Davide Lanzafame a 63. percben szép fejessel szépített. Az előző szezonban az Európa Ligában a legjobb 32 közé jutott hazaiaknál a magyar válogatott Korhut Mihály végigjátszotta a találkozót.

A visszavágót egy hét múlva zárt kapuk mögött a Bozsik Stadionban rendezik.

Bajnokok Ligája–selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Hapoel Beer–Seva (izraeli) – Budapest Honvéd 2–1 (1–0)
Berseba, v.: Andreas Ekberg (svéd)
gólszerzők: Miguel Vitor (35.), Einbinder (52.), illetve Lanzafame (63.)
sárga lap: Tzedek (69.), illetve Lovric (34.), Laczkó (70.)

Hapoel Beer–Seva: Haimov – Bitton, Miguel Vitor, Tzedek, Korhut – Radi (Ghadir, 65.), Ogu, Einbinder – Melikson (Ohana, 81.), Sahar (Barda, 71.), Nwakaeme

Budapest Honvéd: Gróf – Ikenne–King, Lovric, Baráth, Laczkó (Bobál D., 73.) – Pölöskei (Danilo, 69.), Kamber, Gazdag – Lanzafame, Eppel, Nagy

Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra. Noha az izraelieknél volt többet a labda, ez helyzetekben nem nyilvánult meg és a Honvéd sem adta fel a támadások lehetőségét, sőt a legveszélyesebb szituációt Davide Lanzafame szabadrúgása jelentette. A huszadik perctől aztán fölénybe került a Hapoel Beer–Seva, de a kispesti védők nagyszerű szereléseket mutattak be fontos pillanatokban, így Grófnak továbbra sem volt komoly dolga. Amikor a Honvéd ismét egyenrangú ellenfele lett riválisának, akkor mégis gólt kapott: egy bal oldali szabadrúgást követően Miguel Vitor fejelt védhetetlenül a kapu jobb oldalába.

A második félidő rosszul indult: a tavaly az Internazionalét kétszer is legyőző izraeliek egy gyönyörű góllal növelték előnyüket, Einbinder sarokkal talált be. A Honvéd azonban ekkor sem roppant össze, sőt Lanzafame nagyszerű fejesével szépített. A hátralévő időben mindkét gárda vezetett ígéretes akciókat, de újabb gól nem született, így a jövő szerdai visszavágó éles küzdelmet ígér.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS