Sportnagykövetségen át az olimpiáig – Bálint, a speciális olimpikonok sportnagykövetének álma – Páros interjú

Négyen, köztük két speciális olimpiára készülő sportoló nyerte el idén az UNIQA biztosító sportnagyköveti címét. Négyük álmai, vágyai, életútja, küzdeni akarása teszi őket igazán méltóvá e címre. Ahogyan korábban írtuk, az idei évben is sokan jelentkeztek az UNIQA Sportnagyköveti pályázatára. Sok egyéni életút, és nagy álmok rajzolódtak ki a pályázatok soraiból, és a zsűri olvashatott sok megható élettörténetet is, mégis ők négyen tűntek ki a többiek közül.

A jelentkezők közül a választás most Szlatarics Eszter, triatlonos, úszóra; Kígyós Keán Gábor, tollaslabdázóra; Rácz Bálint, a Speciális Olimpiai Szövetség úszójára; Kurucz Tamás, a Speciális Olimpiai Szövetség hófutójára esett.

Nemrégiben a Csalogány DSE sportolójával és edzőjével beszélgettünk. Páros interjú Rácz Bálinttal és Oravecz Évával.

Zana Anita: Hogyan kezdtél el sportolni? Miért pont az úszást választottad?

Oravecz Éva: Bálint egy nagyon mozgékony kisfiú így várható volt, hogy a mozgás lesz az egyik nagy kedvence elfoglaltsága, és hogy komoly eredményeket ér el, az a kitartásán múlik. Bálint az osztályával kezdett nálunk úszni. Nagyon nehezen tanult meg, talán ezért is voltunk mindannyian nagyon büszkék mikor az első versenyén helyezést ért el.

Rácz Bálint: Szeretem az úszást, jót tesz nekem. Négy éve úszom a Csalogány DSE színeiben, és mára már a víziszonyomat is leküzdöttem.

Zana Anita: Melyik eredményedre vagy eddig a legbüszkébb?

Oravecz Éva: Úgy gondolom, Bálint legelső verseny mindannyiunkban szép emlékeket ébreszt, még így évek múltán is.

Rácz Bálint: Belgiumban voltunk Éva nénivel egy nemzetközi versenyen, az ott elért eredményemre vagyok a legbüszkébb.

Zana Anita: Hogyan és miért jelentkeztél a sportnagyköveti pályázatra?

Oravecz Éva: Én adtam be Bálint pályázatát, mivel látjuk kollégáimmal a kicsikhez való hozzáállását és a munkához való kitartását, szorgalmát.

Rácz Bálint: Boldog vagyok, hogy sportnagykövet lehetek, nagy büszkeség ez számomra. Remélem, ezzel példát mutathatok a kicsiknek!

Zana Anita Milyen céljaid vannak még a sportban?

Rácz Bálint: Olimpiai bajnok szeretnék lenni!

 

Szerző (forrás): Zana Anita, mindenamisport.com

Forrás: http://specialolympics.hu – RSS